MónTerrassa
Un veí de Terrassa exonerat de pagar un deute de 135.702 mil euros
  • CA

Un veí de Terrassa ha vist com el Jutjat Mercantil número 9 de Barcelona l’ha lliurat d’un deute de 135.702 euros. Arturo Martil s’ha pogut acollir a la Llei de la Segona Oportunitat i veure així com era exonerat del passiu insatisfet que havia acumulat per una qüestió laboral i al qual ja no li podia fer front. Segons declaracions recollides pel bufet Repara tu deuda Abogados, que és qui se n’ha encarregat, Arturo ha manifestat que “no us podeu imaginar quines n’he passat. Cada dia em trucaven per telèfon. Em tenien amargat. Ara em sento lliure”. El terrassenc ha lloat la feina dels advocats per donar-li una nova opció de refer la seva vida.

Arturo Martil era el propietari d’una empresa de construcció de xemeneies i barbacoes. El negoci va començar a no anar bé i es va trobar que no va poder fer front a la totalitat dels pagaments, ja que tenia diverses pòlisses de crèdit contractades. Finalment, es va veure obligat a abaixar la persiana però es va quedar amb el deute. “Espanya va ser un dels països que més va trigar a incorporar a la seva legislació la Llei de la Segona Oportunitat, un mecanisme pensat perquè les persones físiques -també els autònoms- puguin reactivar la seva vida econòmica. Ho va fer complint la recomanació de la Comissió Europa de l’any 2014”, ha subratllat des del bufet d’advocats.

Tot i que aquesta eina legal encara és força desconeguda, ja s’hi han acollit milers i milers de persones. Només a Repara tu deuda han portat els casos de 18 mil particulars i autònoms. Des del setembre de 2015, s’ha aconseguit l’exoneració de 70 milions d’euros. La legislació permet que particulars i autònoms puguin quedar exonerats si compleixen una sèrie de requisits previs, entre els quals hi ha que l’import del deute no sigui superior als 5 milions d’euros, i que hagin procurat arribar a un acord previ per al pagament a terminis de tot l’import que es deu; i per tant siguin considerats “deutors de bona fe”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa