MónTerrassa
Els Tres Tombs nega el patiment de cap animal i critica el linxament públic

La Federació Catalana dels Tres Tombs ha negat qualsevol patiment o maltractament de cap animal que va participar en la cavalcada de Terrassa i ha criticat durament el linxament públic al qual ha estat sotmès. L’entitat ha aportat a Món Terrassa l’escrit que ha fet arribar directament a l’alcalde Jordi Ballart en què exposa el seu posicionament sobre les denúncies a xarxes socials de col·lectius animalistes i en resposta a les declaracions del tinent d’alcalde Noel Duque recollides també per aquest mitjà de comunicació en què lamentava “haver vist patir els animals”.

“L’Ajuntament ens va donar el permís per fer la cavalcada del 26 de febrer. Va ser el mateix regidor Noel Duque qui ens el va fer arribar on s’autoritzava la rua amb les prescripcions normals i naturals que obliga la realització d’un acte al carrer. En el darrer full s’exposa les consideracions des de Benestar Animal reclamant la documentació ja lliurada prèviament i se’ns recorda les diferents obligacions. També hi havia una recomanació de la regidoria que no es dugués a terme la cercavila”, explica la Federació.

L’acte es va dur a terme el diumenge amb la participació de desenes de carruatges i cavalls, i l’assistència de prop de 6.000 veïns. L’entitat afirma que va ser tot un èxit, i que es va dur a terme “sense incidents”, només destacant “els únics enrenous els van protagonitzar un grup de 8 persones, alguns amb la cara tapada, que a la sortida de la cavalcada, van fer fotografies i
vídeos, van protestar de forma pacífica aixecant uns cartells i després van seguir la cavalcada darrera de l’últim carro”. Tres Tombs subratlla que “la Policia Municipal no va anotar res, cap incident”.

Controls veterinaris i fotografies polèmiques

Sobre les acusacions de patiment o maltractament manifesten que els informes dels veterinaris “van ser favorables per a tots
els cavalls participants, excepte a un cavall que es va retirar de la participació i a tres cavalls, que un cop iniciada la cavalcada es van incorporar i no es va poder fer-les el control de sortida, però a l’arribada se’ls va fer el control de documentació”.

La Federació va decidir “mantenir silenci i respecte” en un primer moment davant les crítiques per part d’alguns representants polítics i col·lectius, però davant la publicació a xarxes de fotografies i un vídeo “acusant-nos d’incompliment del protocol de benestar animal, maltractament i exquisideses que preferim no reproduir” han decidit fer un pas endavant i defensar-se.

“Unes quinze fotografies i un vídeo, que no demostren, ni de bon tros que hi hagi hagut el maltractament del que ens acusen, que es tergiversen en la publicació en xarxes i en l’enviament als mitjans de comunicació, sense coneixement del món del cavall, ens acusen injustament i malintencionadament de maltractament animal”, diuen i matisen que la fotografia d’una euga que sagnava per la boca “es va produir segurament per una pessigada, que va estar tractada, netejada, guarida i controlada fins a la finalització de l’acte per la veterinària de l’organització”.

“Hem fet una consulta al cos dels Mossos d’Esquadra per saber quantes denúncies de maltractament o patiment en èquids tenien reconegudes els darrers anys i sabeu quina va ser la resposta: Cap” i sentencien que “aquests posseïdors de la veritat “animalista” no els vàrem veure en tot el matí prop dels cavalls o preguntant per la seva salut o benestar; aquests barrufells de cap de setmana, sols es preocupen dels animals quan s’aproximen les eleccions i busquen que els hi fem la campanya, doncs no, ni us contestarem en públic les vostres provocacions ni us farem el joc que desitgeu”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Mireia a març 10, 2023 | 13:52
  Mireia març 10, 2023 | 13:52
  Tots vam poder veure la realitat. El patiment animal era ben visible. Les fotos i vídeos deixen constància.
  • Icona del comentari de: Anònim a març 11, 2023 | 10:22
   Anònim març 11, 2023 | 10:22
   Vas anar?
 2. Icona del comentari de: Pere closa a març 10, 2023 | 21:22
  Pere closa març 10, 2023 | 21:22
  És la seva raó de ser el dia que no puguin fer la seva feina, estan condemnats a desaparèixer

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa