MónTerrassa
La Síndica vol que Can Boada voti si vol o no els nous contenidors
  • CA

La Síndica de Greuges de Terrassa creu que la millor solució davant la polèmica generada per la instal·lació dels contenidors de recollida lateral per la dreta al barri de Can Boada és que els veïns votin. Per això, aquest dimecres, dia 22 de desembre, ha presentat a l’Ajuntament de Terrassa una actuació d’ofici de la qual demana la convocatòria d’una “consulta popular no referendària” perquè els ciutadans afectats decideixin què cal fer.

Isabel Marquès s’empara en la Llei 10/2014 de consultes populars i d’altres formes de participació ciutadana, a més del Reglament municipal de participació ciutadana per dur a terme aquesta petició. I ho després d’haver-se reunit en diverses ocasions amb representants dels veïns, tant d’una banda com de l’altra.

La Síndica subratlla que abans d’emetre el seu parer sobre com ha d’actuar el Consistori per resoldre un conflicte que no sembla que es pugui solucionar de manera orgànica, és important donar a la ciutadania l’oportunitat d’expressar les seves inquietuds i propostes, i per això una eina molt vàlida són “els processos participatius”. A més, subratlla que la instal·lació dels nous contenidors ha suposat una reordenació del trànsit, el que suposa una afectació directa sobre el ciutadà i que ha desembocat en una forta discrepància veïnal entre els partidaris del model anterior i l’actual, per això és “primordial escoltar els ciutadans afectats”.

Entre les possibles opcions d’aquesta acció participativa hi ha la formulació d’una enquesta a través de la plataforma digital Participa a Terrassa, però també una enquesta porta a porta o sessions informatives amb recollida de posicionament dels participants. Sigui quina sigui l’opció, però, subratlla que “l’elecció del mecanisme i seguiment del mateix en situacions com la plantejada requereix d’una comissió “ad hoc” que generi confiança i doni garanties a la ciutadana”.

Dos sistemes diferents

Recordem que el passa mes de gener, l’Ajuntament va procedir a instal·lar contenidors nous de recollida lateral per la dreta. Aquesta acció va suposar reordenar el trànsit d’alguns carrers, així com la zona d’estacionament i la creació d’una rotonda interior al barri. Desenes de veïns van reunir signatures i van protestar pels canvis. Arran de les queixes rebudes, el govern municipal es va comprometre a rectificar i tornar enrere, almenys de manera provisional, fins ala compra de camions de recollida lateral esquerra. No obstant, això també va ocasionar que veïns partidaris del primer model es queixessin perquè no volen els contenidors antics, més petits i que, per tant, implica col·locar-ne més i ocupar el doble d’espai.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa