MónTerrassa
Sant Jordi compleix amb les expectatives malgrat els ruixats
  • CA

La Diada de Sant Jordi a Terrassa ha vençut els ruixats i ha complert amb les expectatives. Tot i la constant amenaça de pluja, els terrassencs i terrassenques han sortit al carrer a respirar l’ambient d’una Diada que ha recordat a les edicions d’abans de la pandèmia. Sense restriccions però pendents del cel, els paradistes acaben la jornada amb molt bones sensacions i preparats per tornar a sortir al carrer demà diumenge.

“La pluja ha afectat només estones puntuals. El dia ha anat molt bé”, afirma Lídia Hergueta a la parada de la llibreria Abacus, i ha afegit que l’ambient “ha recordat a un Sant Jordi pre-pandèmia”. El mateix han opinat a la parada de La Casa del Llibre, on exposen que “ha estat a petar” i estan molt satisfets amb les vendes, no només d’avui, sinó també de la vigília. Expliquen que un dels llibres que més s’ha venut son ‘Roma sóc jo’, de Santiago Posteguillo; ‘Benvolguda’, d’Empar Moliner o el llibre del programa Crims de TV3.

La Plaça Vella s’omple de gent per Sant Jordi malgrat l’amenaça de pluja | Laura Gómez

En total, la ciutat ha comptat amb 260 parades de llibres i punts de venda de roses repartits per tota la ciutat, tot i que el punt neuràlgic del municipi ha estat la Plaça Vella. Els paradistes han coincidit en que des de primera hora del matí fins al vepre s’ha omplert de gom a gom, buidant-se només durant els minuts que han durat els forts ruixats.

Terrassa respira ambient de Sant Jordi en la vigília de la diada | Cristóbal Castro

A més a més, durant la tarda també s’han dut a terme activitats de cultura popular i tradicional per a tots els gustos i edats. La pluja ha permès que el Drac de Terrassa i els Bastoners de Terrassa poguessin passejar pel centre de Terrassa tranquil·lament, però ha endarrerit l’actuació de les dues colles castelleres de la ciutat. Quan la pluja ha acabat, els Minyons de Terrassa han omplert la plaça de gom a gom i han pogut aixecar els castells.

Després de dos anys, paradistes i ciutadans han esperat amb candeletes aquest 23 d’abril, que enguany té una durada de tres dies: Apart de sortir el carrer avui i també demà diumenge, ja van ser-hi presents ahir durant la vigília de la Diada. “Només ahir ja va anar millor que el dia 23 d’abril de l’any passat”, afirma el responsable de la parada de La Casa del Llibre.

Terrassa respira ambient de Sant Jordi en la vigília de la diada | Cristóbal Castro

Així doncs, la por de les precipitacions no ha impedit que l’edició d’enguany hagi estat un èxit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiR a abril 23, 2022 | 21:44
    JordiR abril 23, 2022 | 21:44
    Amb aquests canvis climàtics ja no recordem que per Sant Jordi sempre plovia, però feia un pacte amb Sant Pere i a les tardes sortia el sol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa