MónTerrassa
Els carrers de Terrassa s’omplen de gent malgrat l’amenaça de pluja

Els carrers de Terrassa ja respiren l’ambient de Sant Jordi, tot i que el cel no acompanyi l’ocasió. Prop d’un quart d’onze del matí han caigut els primers ruixats a la ciutat, però les parades de llibres i punts de venda de roses continuen en peu amb una gran afluència de gent des de primera hora del matí. Els llibreters afronten el dia amb molta il·lusió i esperança, sobretot tenint en compte el gran volum de vendes d’ahir divendres.

La vigília de la Diada va ser un èxit, i els llibreters esperen que avui 23 d’abril es repeteixi. Tot indica que serà així, ja que l’amenaça de pluja no ha estat un impediment perquè els terrassencs i terrassenques més matiners sortissin a comprar llibres i roses. “La il·lusió hi és i les ganes hi son, la gent sortirà igual”, explica Lídia Hergueta a la parada de la llibreria Abacus a la Plaça Vella, on han tapat els llibres amb un plàstic perquè no es mullin. 

Parada de la llibreria infantil i juvenil Bambú a la Plaça Vella | Laura Gómez

El mateix han fet a la parada de La Casa del Llibre, on esperen molta facturació i es mostren molt satisfets per les vendes d’ahir: “Només ahir ja va anar millor que el dia 23 d’abril de l’any passat”, afirma el responsable. Antonina González, de Bambú Llibreria, també situada a la Plaça Vella, coincideix que “ahir va ser impressionant i esperem que avui es repeteixi”.

A més a més, és la primera diada “normal” després de dos anys de restriccions per la pandèmia de la Covid-19, un fet que incentiva més a la ciutadania a sortir i a passejar per respirar de nou un ambient de Sant Jordi prepandèmic. Caldrà esperar com evoluciona el cel al llarg del matí i a la tarda, quan hi ha preparades diverses actuacions de grups terrassencs de cultura popular i tradicional. 

Nou comentari

Comparteix