MónTerrassa
Expedients oberts del CAP Can Roca es mantindran a Mútua fins l’alta mèdica
  • CA

D’ara en endavant, els usuaris del CAP Can Roca que necessitin nova atenció especialitzada es derivaran a l’Hospital de Terrassa, però els expedients que actualment estiguin oberts a l’Hospital Universitari Mútua Terrassa es mantindran al mateix centre fins que el pacient rebi l’alta mèdica. De tal manera, la derivació d’aquests pacients es farà gradualment a mesura que es tanquin els expedients. Així ho han explicat Teresa Rodríguez, subdirectora del CAP, Montse Ureña, directora d’atenció primària, i Rosa Maria Jurado, directora del centre, fruit de l’anunci que va fer el Conseller de Salut, Manel Balcells, de derivar tots els serveis -atenció primària i especialitzada- al CST.

“Tot el que estigui programat fins a dia d’avui o que estigui pendent de rebre hora, o si l’usuari està en llista d’espera per una prova complementària o intervenció quirúrgica a l’Hospital Mútua de Terrassa es mantindrà al mateix centre fins que el pacient rebi l’alta mèdica o es realitzi la visita corresponent”, han informat. Un cop es doni l’alta, qualsevol nou procés de l’usuari ja serà a l’Hospital de Terrassa. Per tant, no hi haurà una immediata migració d’aquests pacients cap al CST, sinó que es realitzarà a mesura que es vagin tancant el processos.

Els nous expedients d’atenció especialitzara s’atendran directament a CST

En el cas dels pacients que tinguin tots els expedients tancats i partir d’avui, 1 de març, obrin un nou procés que requereixi atenció especialitzada hospitalària, ja s’atendran directament a l’Hospital de Terrassa (CST). Igualment, “per derivació amb ambulància al servei d’Urgències, l’hospital de referència d’urgències del SEM serà l’Hospital de Terrassa”, informen.

Avui dimecres s’ha fet un enviament massiu d’SMS per informar a tots els pacients d’aquest canvi i també s’ha publicat un document amb les preguntes més freqüents a la web del centre. “Hem rebut moltes trucades telefòniques al centre preguntant per informació”, expliquen, però fan una crida “a que la gent estigui tranquil·la”.

L’atenció primària i especialitzada en un sol gestor “per coherència”

Amb la inauguració del centre ara fa 5 mesos, el passat 3 d’octubre de 2022, Salut va decidir derivar l’atenció primària al CST i l’atenció especialitzada a Mútua Terrassa, el que va provocar que sorgissin moltes veus disconformes. Fa dues setmanes, el Departament de Salut de la Generalitat revertia el primer plantejament i anunciava la derivació d’ambdues àrees a un sol gestor, el CST, “per coherència” segons va defensar Balcells.

Els professionals exposen que “ens hem entès molt bé amb Mútua” però valoren positivament aquest canvi, ja que “la continuïtat i longitudinalitat és molt més fàcil de conservar quan l’atenció primària i especialitzada tenen el mateix proveïdor” expliquen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa