MónTerrassa
Salut deriva tots els serveis del CAP Can Roca al CST: “És per coherència”
  • CA

Salut ha decidit canviar d’opinió i derivar tots els serveis del CAP Can Roca només al Consorci Sanitari de Terrassa. El conseller Manel Balcells ha explicat aquest divendres, 18 de febrer, que la decisió s’ha pres “per coherència assistencial i racionalitat de recursos”, i ha volgut tallar els rumors sobre una possible interpretació d’un canvi de model de gestió assistencial. “No té res a veure amb la dialèctica al voltant de sanitat pública o sanitat privada. La sanitat pública és tota la sanitat que es dona a Terrassa, sigui quina sigui l’entitat que la dona”.

I és que recordem que, fins ara, els usuaris del recentment estrenat CAP Can Roca si necessitaven una atenció especialitzada o havien d’anar a urgències, se’ls derivava a l’Hospital Universitari de MútuaTerrassa. Ara en endavant, tot ho controlarà l’Hospital de Terrassa. Amb aquest canvi, l’atenció primària i l’atenció especialitzada d’aquests pacients seran gestionades per una mateixa entitat: el Consorci Sanitari de Terrassa, format per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Terrassa.

Més de 50 mil visites des de l’estrena del CAP Can Roca

Des de Salut afirmen que amb aquest nou circuit es pretén assegurar la continuïtat i el seguiment del pacient durant tot el seu procés assistencial. També comportarà millores per als professionals de l’atenció primària -els quals podran fer rotacions en unitats especialitzades hospitalàries-, i subratllen que d’aquesta manera, també “es fomenta la retenció de talent”.

Sigui com sigui, des de bon inici quan es va saber la dualitat de proveïdors van sorgir moltes veus disconformes. Des del mateix CST, el comitè d’empresa va reclamar que només ells fossin qui gestionessin el dia a dia del CAP. Aquesta demanda va tenir el suport explícit de Tot per Terrassa i ERC. També el moviment veïnal va posicionar-se a favor d’un únic gestor mentre que des de la Comissió d’entitats de la Sanitat Pública de Terrassa sempre s’han mostrat partidaris d’una sanitat 100% pública, en detriment d’una gestió mixta com la de MútuaTerrassa.

El CAP Can Roca és un edifici de nova construcció que dona servei a la zona nord de Terrassa. Des de la posada en marxa, el dia 3 d’octubre de l’any 2022, ha atès 50.700 visites. Compta amb una plantilla de gairebé 70 persones. El centre va ser construït en terrenys cedits per l’Ajuntament de Terrassa, amb un pressupost de més de 4,2 milions d’euros finançats pel Servei Català de la Salut.

El conseller ha visitat l’Ajuntament de Terrassa, on ha estat rebut per l’alcalde, Jordi Ballart, i els portaveus dels grups municipals al Saló de Sessions, on ha signat el Llibre d’Honor de la Ciutat. Després, s’han dirigit al CAP Can Roca, on s’han reunit amb entitats veïnals i agents socials per explicar les novetats anunciades, i han visitat les instal·lacions de l’equipament. I, en acabar, s’ha dirigit a l’Hospital de Terrassa per inaugurar les reformes efectuades a la quarta planta, que es recupera per a l’activitat assistencial amb 30 llits d’hospitalització per a pacients amb malalties infeccioses.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa