MónTerrassa
El CAP Can Roca obrirà les seves portes el dia 3 d’octubre
  • CA

El CAP Can Roca de Terrassa obrirà les seves portes el pròxim dia 3 d’octubre. D’aquesta manera es posa punt i final a la incertesa d’un equipament que ja fa mesos que estava acabat (la infraestructura externa i interna) però que encara estava pendent de la confecció final de la plantilla. Des de Salut informen que està previst que el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) ja entri en funcionament i a ple rendiment a la data senyalada.

Perquè tota la ciutadania que li pertoca aquest CAP estigui plenament informada, s’ha organitzat una sessió informativa. Tindrà lloc el dimarts 27 de setembre al Centre Cívic Avel·lí Estrenjer i va especialment dirigida a les entitats i associacions del districte. També s’han planejat dues jornades de portes obertes, perquè els usuaris coneguin millor l’edifici i les instal·lacions al detall. Seran el dijous 29 de setembre, de 10 a 13 hores; i el divendres dia 30 de setembre, de 16 a 19 hores.

70 professionals i especialitats a MútuaTerrassa

Finalment, el CAP Can Roca tindrà una capacitat d’atenció de 24 mil persones, la majoria de les quals provindran del CAP Rambla (17.700) i una part del CAP Terrassa Nord (6.100). Els nous usuaris rebran una carta informativa on se’ls explica el canvi de centre i quins professionals tenen assignats. Des de Salut s’indica que la redistribució de pacients s’ha fet basant-se en criteris de proximitat geogràfica.

Situat a la part nord-oest de la ciutat, a la cantonada del carrer Fàtima amb el Parc de les Nacions Unides, oferirà un servei de dilluns a divendres de 8 del matí a 8 del vespre. Prestarà atenció sanitària a demanda, programada i urgent; tant a la població adulta com a la població pediàtrica. També farà atenció a domicili, seguiment del pacient crònic complex, atenció a la dona, atenció social, odontologia, activitats preventives i de promoció de la salut, tècniques diagnòstiques… I comptarà amb els nous rols professionals derivats del Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària: psicòleg comunitari i nutricionista.

En total, el CAP tindrà una plantilla de gairebé 70 persones que inclou metges de família, pediatres, infermeres, tècnics en cures auxiliars d’infermeria, odontòlegs, referents de benestar emocional, dietistes-nutricionistes, treballadors socials i personal d’atenció al ciutadà, entre d’altres. Tanmateix, aquells usuaris que requereixin una atenció especialitzada en les àrees de traumatologia, dermatologia, cardiologia, etcètera, seran derivats a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa.

Una inversió de 4,2 milions d’euros

El CAP Can Roca és un edifici de nova planta de 1.779 m2 construït en uns terrenys cedits per l’Ajuntament de Terrassa i amb un pressupost de més de 4,2 milions d’euros finançats pel Servei Català de la Salut. Amb entrada principal pel carrer de Fàtima, l’edifici consta de planta baixa i primera planta. Disposa de 32 consultes (10 de medicina de família, 6 de pediatria, 10 d’infermeria, 3 polivalents, 1 d’odontologia, 1 de l’atenció a la salut sexual i reproductiva i 1 de treball social). A més, compta amb una aula d’educació sanitària, una àrea d’atenció continuada (consulta, sala de tractament i 3 boxs), una àrea administrativa i una àrea per a personal.

Sala d’espera CAP Can Roca Terrassa | Salut

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa