MónTerrassa
Psiquiatres insisteixen que l’assassí de la destral no pateix cap trastorn
  • CA

Els psiquiatres de Jaume Badiella han afirmat al judici pel cas de l’assassinat de Mònica Borràs que l’acusat no pateix cap trastorn mental. El terrassenc, acusat d’un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament per haver matat a la dona amb una destral, és una “persona sana”, tal i com han insistit els doctors en la quarta sessió del judici a l’Audiència de Barcelona. Han reiterat que va tenir una conducta de caràcter inconscient i impulsiva a l’hora de cometre el crim. 

La jornada s’ha centrat en presentar proves pericials enfocades en l’estudi de les capacitats mentals de Badiella. Vestit amb un jersei gris obert pel coll, uns pantalons beix clar i unes sabates esportives fosques, el terrassenc ha arribat a la sala de vistes número 2 del jurat cap a tres quarts de deu del matí, acompanyat per tres Mossos d’Esquadra i emmanillat. Un cop assegut al banc dels acusats, els agents li han tret les manilles i ha escoltat atentament les declaracions dels psiquiatres. 

Els informes dels doctors conclouen que Badiella va actuar sota una conducta d’”acting out“, el que significa una pèrdua de control i “una ruptura del mecanisme” que suposa “una conducta disruptiva, anormal i agressiva”, expliquen al jurat. En respostes a la Defensa, subratllen que és una acció impulsiva i imprevisible, “com un curtcircuit al cap degut a una situació molt puntual i estressant que dona lloc a aquest tipus de comportaments”, però que l’acusat és una persona sana i no pateix cap trastorn mental. 

Mentre el magistrat talla algunes preguntes del Ministeri Fiscal i els psiquiatres intenten explicar què li podria haver passat pel cap a l’hora de l’assassinat, Badiella centra la mirada en un punt fix, de tant en tant arrufant les celles per mostrar disconformitat amb les declaracions, però es manté assegut tranquil amb l’esquena corbada i les mans a sobre de les seves cames separades. En les declaracions, els doctors també han coincidit que és una persona amb una “estabilitat emocional baixa“, amb trets individualistes, introvertits, i narcisistes, i que es podria considerar “una persona solitària”, però que en cap moment això suposaria cap tipus de trastorn. 

Addicionalment, han subratllat que Badiella presentava un paper submís a la relació amb la Mònica. “En l’últim relat que ens va fer de l’última etapa de la relació se sentia maltractat per ella, la convivència era molt difícil i se sentia humiliat”, han declarat els doctors. I han afegit que a l’informe consta que la dona “es desfogava amb ell” i que “cridava més que ell”. El judici es reprendrà demà amb els informes finals que defensaran les parts. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa