MónTerrassa
L’assassí de la destral: “La vaig començar a picar al lavabo”
  • CA

“Vam començar a discutir i es va aixecar per anar al bany. La vaig empènyer dins del lavabo, vaig agafar el primer que vaig trobar a prop, i dins el lavabo la vaig començar a picar amb una destral, fins que va caure a terra”. Així ha explicat Jaume Badiella com va matar a la seva ex parella i veïna de Terrassa, Mònica Borràs. El moment més esperat del judici ha arribat aquest dimarts 8 de febrer amb la declaració de l’acusat, qui ha explicat els detalls del crim que va cometre el 7 d’agost de 2018 al carrer Volta de Terrassa. 

La segona sessió del judici ha començat prop de dos quarts de deu a la sala de vistes número 2 del jurat de l’Audiència de Barcelona. Vestit amb una camisa de color blau clar, un jersei fosc i uns texans negres, Badiella ha entrat a la sala emmanillat i acompanyat per tres agents dels Mossos d’Esquadra, qui li han tret les manilles un cop assegut al banc dels acusats.

La mala qualitat acústica de la sala i haver de parlar amb les mascaretes posades no han ajudat a que l’acusat, qui només ha respòs les preguntes de la defensa, declarés amb fluïdesa. En moltes ocasions s’havien de repetir les preguntes perquè no s’entenien o demanar d’apujar el to de veu. Neguitós i amb les mans a sobre els genolls, Badiella ha explicat que la relació que tenia amb Borràs era difícil. Discutien molt sovint, en alguna ocasió ella havia trencat coses de la casa i “casualment m’estirava dels cabells”, ha narrat. Borràs patia un trastorn límit de la personalitat (TLP) i ell sovint tenia “atacs de por” on “no volia ni respirar per por a que ella es posés nerviosa”. 

El crim

Eren prop de les 11 del matí del 7 d’agost de 2018, Badiella i Borràs estaven preparant la bossa per anar a la platja, i van tenir una discussió més forta de les habituals. “Vam discutir, em va començar a tirar coses en cara, es va anar enfadant, i es va aixecar per anar al lavabo”. Va ser en aquell moment quan Badiella la va empényer dins del bany, va agafar la destral que estava a la paret del costat de la porta, i li va etzibat onze cops, vuit al crani i tres al coll. Quan la va empényer per l’esquena, ella “va quedar entre el lavabo i el bidet”, va intentar ajupir el cos per protegir el cap entre els seus braços, però ell va “començar a picar”, i el terra va quedar ple de sang. “No vaig ser conscient de la quantitat de cops que li vaig donar, em pensava que sis o vuit”. Exposa que no ho va fer de forma premeditada, i que “va ser un moment de desesperació, no sabia que fer, em vaig desesperar”.

Tot seguit, la defensa li ha preguntat perquè va decidir amagar el cos, al que ell ha respòs que “no podia implicar a ningú, ho havia de fer sol, no ho sé, tenia por, no sabia què fer”. I per aquest motiu, va cavar un forat al pati de casa seva, va enterrar el cadàver, va tornar a enrajolar el forat, i va anar a denunciar a la policia que Borràs havia desaparegut. No va ser fins el dia del registre que es va dur a terme deu mesos després, el 19 de juny de 2019, que Badiella va reconéixer que havia matat a Borràs amb una destral. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa