MónTerrassa
Marc Ribas porta el “Cuines” de TV3 a l’aire lliure

El cuiner Marc Ribas ha traslladat el seu plató del programa “Cuines” de TV3 a l’aire lliure, lloc que es repetirà en jornades vinents. I, com acostuma a fer, ho explica a les xarxes socials. Instagram és un dels seus canals preferits. I ha penjat un petit vídeo. En molt poc temps ha passat de les 6.200 visites, i és que l’egarenc és tot un crac mediàtic i el seu programa Joc de Cartes tot un fenomen i un dels productes estrella de la televisió que dirigeix Vicent Sanchis. I no té menys èxit el Cuines, que presenta receptes fàcils, o relativament fàcils de fer, originals, amb productes de temporada i de Quilòmetre, i amb la salseta que acostuma a posar-hi. És un programa d’autor que ens acompanya a les tardes, cap a tres quarts de quatre. Com diria ell, “Brutal”, una frase que ha fet fortuna. Brutal perquè ha triomfat en la petita pantalla amb consells sobre la tria, preparació i conservació dels aliments. La seva manera especial de fer l’ha portat al capdamunt.

Amb mànegues de camisa

El xef de Terrassa i propietari del restaurat La Taverna del Ciri al carrer de Torrella de Terrassa (gairebé cantonada amb Galileu) mostra una “food truck” i les carpes que s’han muntat a la zona externa de TV3 a Sant Joan Despí. En una, la blanca, hi ha la segona cuina amb els cuiners, i en l’altra, la negra, tota la gent de realització i de so del programa. Veiem un Marc Ribas amb mànegues de camisa, i és que avui a tot el país fa un dia esplèndid, amb sol i temperatures més pròpies de la primavera que d’hivern. “Tenim un “pollo” muntat aquí”, deixa anar sense cap mania. I un sol que el molesta i que, com li diuen en algun comentari, faran que es posi “moreno” abans d’hora.

Joc de Cartes

Quin és el plat del dia? Ho anuncia; una “fajita” de pollastre. En Marc Ribas té clar que grava, i així i tot no se n’està de comentar que té el cabell “raro”, però no passa el mateix amb gent del seu equip. Una de les col·laboradores apareix per posar-li crema als braços i s’adona que el xef està en directe. “Ens agrada molt sortir al carrer i està sense sostre”. El xef se sent bé darrere les càmeres, i ho demostra al Cuines i al Joc de Cartes, programa que ha generat algunes polèmiques en què no s’ha estat de posar-hi cullerada. Marc Ribas va esclatar contra un article que va considerar “ple d’odi i de comentaris “masclistes, homòfobs i misògins”.

El xef, amb una samarreta blanca on hi ha dibuixada una papallona, aprofita l’avinentesa per fer broma amb part de l’equip. Fins a cinc persones apareixen a la food truck per arreglar una cosa petita que ha caigut. “Així funciona el país. I ara sis, que hi va la directora i ho arregla. Ara hi va tothom. Al final hi aniré jo a arreglar-ho”. El petit vídeo el dona per conclòs quan l’avisen que s’ha de començar, però abans fa una repassada a la food truck, on fins i tot s’hi pot veure un bé negre.

Marc Ribas i una ajudant de luxe per a l’escudella de Nadal

Marc Ribas busca la millor gastronomia entre pans

El Joc de Cartes de Marc Ribas encara haurà d’esperar

Nou comentari

Comparteix