MónTerrassa
Marc Ribas esclata contra un article polèmic sobre “Joc de Cartes”

El cuiner i presentador Marc Ribas ha esclatat contra un article polèmic que critica el programa “Joc de Cartes“, en concret, l’episodi del xef més jove de Lleida. “Hi ha molta gent que es pensa que jo he escrit un article en què insultava la gent de Lleida. No l’he escrit jo ni ningú de l’equip de Joc de Cartes”, ha reafirmat el terrassenc en un vídeo en directe del seu compte d’Instagram. En el vídeo, a més, també ha donat alguns detalls i secrets sobre com funciona el programa.

Sobre l’article polèmic, Ribas ha defensat que es tracta d’una article en un mitjà digital i que “és algú que escriu uns articles estripadors amb els que no hi estic d’acord, perquè s’hi defensen actituds masclistes, homòfobes, misògines i d’odi cap a altres persones, amb comentaris fora de lloc”. En definitiva, ha afirmat que “tot és fer merder”. Ha assegurat que el seu programa no vol donar lliçons a ningú: “No va de donar lliçons, sinó d’explicar la realitat del país, a vegades en clau d’humor, però mai no adoctrinem ni eduquem, simplement mostrem una realitat”.

Aprofitant el vídeo d’Instagram per aclarir aquest malentès, el cuiner ha desvelat alguns secrets sobre com funciona el programa Joc de Cartes que alguns seguidors li han preguntat. Per exemple, una seguidora li ha dit que és injust que es puntuï un restaurant per sota de 5 perquè es menysprea tota la seva feina, al que Ribas ha contestat que “hi ha coses que són intolerables” i que per això algunes vegades s’ha hagut de suspendre un restaurant. En una altra pregunta, Ribas també ha defensat el menjar no ha de comptar més a l’hora de les votacions, sinó que totes les categories es valoren igual, ja que “per a nosaltres, com a professionals i com a restauradors, creiem que tot és igual d’important”.

Sobre la tria dels restaurant que participen al programa, el terrassenc ha subratllat que sempre s’intenta que parlin amb llengua catalana, que hi hagi paritat, amb persones de diferents edats, i és indispensable que el participant estigui molt arrelat al restaurant. Finalment, ha revelat que el proper mes de març es començarà a gravar la nova temporada del “Joc de cartes”, que espera que es pugui emetre aquest estiu.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Joan de Sant Andreu a desembre 13, 2021 | 15:35
  Joan de Sant Andreu desembre 13, 2021 | 15:35
  Entenc que els comentaris negatius poguin fer mal als qui els reb però aquest també s exposa als mateixos des del primer moment que accepta portar a terme programes destinats a l audiència. En quan a la seva afirmació que els seus programes es centren en la realitat només dir que deu ser, per sort, a la seva realitat. Particularment trobo lamentable que un mitjà públic abandoni la seva funció cultural per caure a les mans del percentatge d audiència malgrat sigui emprar les mateixes eines sensacionalistes del teleescombraria. Estic segur que un programa així en l ideari dels motius fundacionals de TV3, no existiria.
  • Icona del comentari de: Eugene de Vilanova a desembre 13, 2021 | 20:18
   Eugene de Vilanova desembre 13, 2021 | 20:18
   Potser no busqueu el que el programa vol donar i per això no el veieu correcte: entreteniment per sobre de tot. Si no fos per TV3, la d'abans i també la d'ara, on seriem, si més no? No podem pretendre alienar-nos de la realitat del segle XXI a base de píndoles de cultura per a quatre.
  • Icona del comentari de: Josep M Ester a desembre 16, 2021 | 14:16
   Josep M Ester desembre 16, 2021 | 14:16
   Per mi és un bon programa que informa, forma i reforma El SR. Març es mol divertit i mol profacional, en el contesta de la restauració 💪👏👏👏👏👏🍀
 2. Icona del comentari de: Celia a desembre 13, 2021 | 16:45
  Celia desembre 13, 2021 | 16:45
  Joan de Sant Andreu: "Es el mercado, amigo", d'aquí ja no ens en sortirem (si més no, les nostres generacions). Benvingut al s. XXI.
 3. Icona del comentari de: Esperanza a desembre 13, 2021 | 20:50
  Esperanza desembre 13, 2021 | 20:50
  Aviam es un programa de televisio pensat per distreura a els televidents i de pasada veure els plats tipics de una zona de Catalunya o veure uns restaurants que potser no conegem , si els participans son simpatics, agradables o bordes aixo ja no te culpa el programa . Si una cuina esta bruta jo agraeixo saber.ro.
 4. Icona del comentari de: Manu Martínez Turmo a desembre 14, 2021 | 02:59
  Manu Martínez Turmo desembre 14, 2021 | 02:59
  Joc de Cartes es un programa horrible. Hi han restaurants que no volen participar per la calitat del format. A mes es un mini reality de cuiners. Quans tots hauriem de aprende de la manera de cuinar plata similsrs i enriquir la fabulosa cuina catalana
 5. Icona del comentari de: Victoria a desembre 14, 2021 | 17:19
  Victoria desembre 14, 2021 | 17:19
  No vaig trobar ÉTIT que un dels restaurants partipants,fos el Carballeira, que fa molts anys que està obert pels pares del jove cuiner, en detriment de la resta dels 3 jovens cuiners que van començar de O,i amb els esforcos que aixó representa, pel no dir, la abismal diferèncía de preus i productes. Victória Gilabert
 6. Icona del comentari de: Joan G. a desembre 31, 2021 | 09:43
  Joan G. desembre 31, 2021 | 09:43
  Pet quan un Joc de cartes al millor restaurant vegà?
  • Icona del comentari de: Eva a desembre 22, 2022 | 00:24
   Eva desembre 22, 2022 | 00:24
   Siiiiiiii

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa