MónTerrassa
Nou activitats per descobrir l’Anella Verda i els entorns de Bonvilar
  • CA

Els terrassencs tenen una nova oportunitat per descobrir l’Anella Verda i els entorns de Bonvilar amb el nou programa d’activitats que presenta el Centre d’Informació Ambiental Bonvilar (CIAB) de Terrassa. Des del pròxim mes de maig i fins al mes de novembre -amb l’excepció de l’agost- estan programades diverses accions per donar a conèixer aquest paratge natural excepcional, de gran valor ecològic i social.

La primera de les activitats tindrà lloc aquest diumenge, 1 de maig, amb la celebració d’un taller per fer un punt de llibre. A partir d’aquí, es podrà gaudir de novetats com un itinerari guiat per visitar l’ermita de Santa Magdalena. També hi haurà algunes iniciatives que es repeteixen, gràcies a la seva bona acceptació en edicions anteriors programa recupera, com la visita guiada al Parc Audiovisual, la recollida de residus i la recerca del tresor la nit de Halloween.

Totes elles són activitats gratuïtes i estan destinades a un públic infantil i familiar. Tot i així, per participar cal fer inscripció prèvia al telèfon 93 785 54 61, ja que les places són limitades.

Alumnes de l’Institut Investigador Blanxart han fet una plantada d’arbres a l’Anella Verda, a la Porta de Torresana | Aj. Terrassa

Geocaching a la Nit de Halloween

El programa marcat s’inicia aquest diumenge i continua el dia 29 de maig, amb una recollida de deixalles a l’Anella Verda; el 19 de juny, amb un itinerari guiat que dona la volta als camps de les finques de Can Petit, Santa Magdalena de Puigbarral i l’Arrugada, que inclou la visita a l’ermita de Santa Magdalena; o el 10 de juliol, amb un geocaching per descobrir un tresor amagat els entorns del CIAB.

Passat l’estiu, es recupera el dia 4 de setembre, amb un taller d’estampació; el 25 de setembre, amb un itinerari guiat per majors de 60 anys pel camí vell de Sant Quirze; el 16 d’octubre, una visita guiada al Parc Audiovisual de Catalunya i el 21 d’octubre, amb la celebració de la nit de Halloween a l’Anella Verda. Tanca la programació l’itinerari guiat el torrent de la Riereta, previst pel diumenge, el 20 de novembre.

La majoria d’aquestes activitats es realitzen o tenen com a punt de partida el CIAB, que ofereix els seus visitants els serveis d’informació, una àrea de lleure amb taules de fusta, contenidors per classificar les deixalles, una sala polivalent i una zona d’aparcament. Els seus entorns tenen un elevat valor paisatgístic i són ideals per passejar i gaudir de la natura.

El programa contempla una visita guiada per al Parc Audiovisual de Catalunya | PAC

Patrimoni natural

El CIAB està situat al camí dels Plans de Bonvilar, 40. Està obert tots els caps de setmana i festius, d’abril a novembre, excepte l’agost, de 9 a 17 h. L’accés a aquesta àrea es pot fer, fàcilment, amb autobús (L1 de TMESA, que arriba fins a la residència de Mossèn Homs), en bicicleta o a peu.

L’Anella Verda és tot l’espai no urbà de Terrassa, de 4.400 hectàrees, que combinen boscos, camps i torrents i que és el nostre patrimoni natural, ja que té un gran valor ambiental, paisatgístic, cultural, social i econòmic. Un dels elements més singulars és el camí circular de 35 km que dona la volta sencera al terme municipal. Amb l’Anella Verda es vol fomentar un ús social i responsable de l’entorn garantir la pervivència dels connectors ecològics que protegeixen Terrassa; recuperar les funcionalitats econòmiques dels camps, promovent l’activitat de les masies i del sector primari, en general.

Més notícies
El garrofer de Ca n’Amat de la Muntanya | Aj. Terrassa
Terrassa protegeix tres nous arbres: manteniment i prohibit tallar-los
Notícia: Terrassa protegeix tres nous arbres: manteniment i prohibit tallar-los
Comparteix
Es tracta de l'Alzina de Can Costa de Montagut, el lledoner de Can Casonaves i el garrofer de Ca n'Amat de la Muntanya
Una zona d'horts a Terrassa | Aj. Terrassa
Més mà dura contra les construccions i horts il·legals a l’Anella Verda
Notícia: Més mà dura contra les construccions i horts il·legals a l’Anella Verda
Comparteix
L’equip d’inspecció ha iniciat 26 requeriments des de l'estiu a propietats irregulars en sòl no urbanitzable
Arbres de l'Anella Verda de Terrassa
Més de 360 alumnes plantaran 423 arbres a l’Anella Verda
Notícia: Més de 360 alumnes plantaran 423 arbres a l’Anella Verda
Comparteix
És una de les activitats que promou el Programa municipal d'educació per la Sostenibilitat (PEST)
Comencen les obres al segon tram de l'Anella Verda | Ajuntament de Terrassa
Comencen les obres del segon tram de l’Anella Verda
Notícia: Comencen les obres del segon tram de l’Anella Verda
Comparteix
Els treballs afecten la zona entre la carretera de Matadepera i la carretera a Rellinars i duraran tres mesos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa