MónTerrassa
Comencen les obres del segon tram de l’Anella Verda
  • CA

Ja han començat les obres del segon tram del camí circular de l’Anella Verda. L’Ajuntament de Terrassa ha iniciat aquest divendres els treballs per adequar i arranjar la zona, i tenen un termini d’execució de tres mesos. El segon tram de l’Anella Verda té 4,5 km de longitud i s’encaixa entre les carreteres de Terrassa a Matadepera (BV-121) i la de Terrassa a Rellinars (B-122). Es crearan dues portes d’accés (a Can Roca i Can Colomer) i es milloraran diversos camins: el dels plans de Can Bogunyà i l’enllaç des de l’escola Serra de l’Obac, al barri de Can Roca; el camí vell de Can Carbonell; el camí de l’Escaiol i també el de Ca n’Amat de la Muntanya.

El pressupost d’adjudicació d’aquestes obres és de 144.349,31 euros i van a càrrec de l’empresa Natural i Art Jardiners S.L. Apart de millorar els seus camins, també es preveu condicionar tres àrees d’estada, arranjar el ferm, fer plantacions puntuals de vegetació, senyalitzar tota la zona, clausurar camins no adequats i identificar zones degradades per fer una restauració ambiental, entre altres actuacions. Tanmateix, abans de l’estiu es licitaran les obres d’un petita part, que circularà paral·lel a la carretera de Rellinars, i que permetrà la connexió d’aquest tram dos amb el tres.

Segon tram de l’Anella Verda amb emplaçament aproximat de les portes | Ajuntament de Terrassa

Dels cinc trams que formen el camí circular, l’únic que està adequat és el tram 1, que va des de Can Viver de Torrebonica fins a Can Carbonell i es va executar l’any 2015. El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero, ha visitat avui els treballs i ha explicat que “amb aquestes obres que iniciem avui del tram dos, fem la primera actuació d’aquestes característiques en set anys. Cal assenyalar que la inversió realitzada per aquest govern municipal al medi natural és la més alta de les dues darreres dècades“.

Pla Especial Urbanístic de l’Anella Verda

El Pla Especial Urbanístic de l’Anella Verda contempla habilitar un camí circular, format per un total de cinc trams, que transcorre per camins ja existents, si bé cal arranjar-los, adequar-los i senyalitzar-los de manera adequada perquè siguin utilitzats per la ciutadania. Dels cinc trams, el primer (de 7,5 km) ja està fet; el tercer (de 5 km i que anirà de la ctra de Rellinars a la ctra d’Olesa) està pendent d’aprovació del projecte i es preveu executar abans d’acabar l’any; i, del quart i cinquè, s’espera que la redacció del projecte finalitzi el mes vinent. El tram 4 té uns 10,2 km i està situat entre la carretera d’Olesa (Roc Blanc) i el carrer de Baix Riera (Les Fonts), mentre que el tram 5 té una longitud de 7,3 km i està delimitat entre el carrer de Baix Riera (Les Fonts) i Can Figueres del Mas (Torrebonica). A tots ells s’accedeixen des de les diferents ‘portes’ de l’Anella Verda i dels camins històrics que connecten amb el camí circular.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa