MónTerrassa
Una veïna de Terrassa, exonerada d’un deute de més de 38 mil euros
  • CA

Una veïna de Terrassa ha quedat exonerada de fer front a un deute de més de 38 mil euros. Així ho ha decretat el Jutjat de Primera Instància número 5 de Terrassa, en una sentència que dona el benefici d’exoneració del passiu insatisfet a Nieves García Aguilera. El deute ja havia superat els 38.600 euros, i s’ha pogut acollir a la Llei de la Segona Oportunitat.

Segons explica la pròpia Nieves en un comunicat, havia “acumulat una sèrie de deutes, la hipoteca, préstecs en els que ens vam anar ficant…”. Reconeix que la situació ja era “desesperant” i per això va decidir intentar la seva última oportunitat. Va contractar un bufet d’advocats especialitzat en exoneracions, Repara tu Deuda Abogados, i va creuar els dits. El resultat li ha estat positiu i per això no dubta a recomanar a les persones que estiguin passant pel mateix que provin de beneficiar-se d’aquesta Llei de la Segona Oportunitat. Una llei que encara avui, malgrat que es va començar a aplicar ja fa més de cinc anys, encara és poc coneguda.

Requisits i avantatges de la Llei de la Segona Oportunitat

La terrassenca és un dels exemples de com l’acumulació de crèdits acaben asfixiant-te. La creença que per pagar un crèdit se n’ha de demanar un altre, al final condueix a fer la bola més gran i a convertir el que era una solució en un problema més gros. Amb aquesta sentència favorable, la Nieves aconseguirà no només sortir de la llista de morosos que tant la perjudica a l’hora de poder tenir contractes de subministraments, per exemple, com també suposarà un alleujament emocional, deixant de rebre les trucades dels creditors, que ja havien començat a assetjar familiars, coneguts i el lloc de treball.

La legislació permet acollir-se a la Llei aquells particulars i autònims que actuïn de bona fe durant tot el temps en què es dur a terme el procés, intentant arribar a acords amb les entitats creditores i sense ocultar béns ni ingressos. A més, l’import endeutat ha de ser inferior als 5 milions d’euros i no han d’estar condemnats per delictes socioeconòmics en els darrers 10 anys.

En els darrers mesos, són diversos els terrassencs que s’han acollit a aquesta nova legislació. Des de persones que s’han vist superades pels deutes contrets per hipoteques, per negocis que han fet fallida, o per préstecs personals per fer front a problemes de salut i de desocupació laboral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa