MónTerrassa
Exonerat d’un deute de 125 mil euros contret per culpa d’un okupa al seu pis

Un veí de Terrassa ha aconseguit saldar un deute de 125 mil euros que havia acumulat per tenir un okupa al seu pis. Aquesta és la història de Rubén Darío que el passat mes de novembre va aconseguir que el Jutjat de Primera Instància número 5 de Terrassa l’exonerés del 100% del seu deute gràcies a acollir-se a la Llei de la Segona Oportunitat.

El mateix terrassenc explica en un comunicat del seu bufet d’advocats, Repara tu deuda, com va arribar a aquesta situació. “Vaig llogar el pis i després d’uns mesos el llogater em va deixar de pagar. Vaig portar-lo a judici per intentar fer-lo fora i aleshores va ser quan aquest va decidir vendre-li la clau del meu immoble a un okupa. Així que vaig haver de tornar a iniciar tot el procediment per fer fora al nou individu que vivia al meu pis. Em vaig trobar que no podia fer front a la hipoteca, no podia pagar-la. Aquell mateix temps em vaig divorciar i havia de passar la pensió. Em vaig veure enterrat en deutes i vaig haver de decidir si menjava o pagava. I vaig deixar de pagar”, confessa.

Un perfil molt divers però que han de complir uns requisits

Darío ha aconseguit el Benefici d’Exoneració del Passiu Insatisfet gràcies a complir amb una sèrie de requisits, com són haver actuat de bona fe, intentar arribar a un acord extrajudicial amb l’entitat bancària on tenia el deute, o no tenir antecedents per delictes contra el patrimoni, falsedat documental, contra Hisenda o la Seguretat Social. També s’ha tingut en compte que el deute no superava la quantitat de 5 milions d’euros. A més, la sentència especifica que durant els pròxims 5 anys no se li pot descobrir que tenia amagat altres bens o ingressos dels que ha declarat.

Va ser l’any 2015 quan va entrar en aplicació la Llei de la Segona Oportunitat. Amb més de 20 mil particulars i autònoms que s’han acollit a aquesta excepció, el bufet d’advocats Repara Tu Deuda explica que “moltes persones han comprovat que es tracta d’una llei real i que pot canviar la vida d’aquells que pateixen un sobreendeutament”.

En aquest sentit, exposen que en els darrers anys, el perfil de persones que s’han pogut beneficiar del BEPI ha estat i és molt divers. Des de petits empresaris que van posar en marxa el seu negoci a inversors que no van obtenir els resultats desitjats, passant per pares que van fer d’avaladors dels fills amb els seus béns o a persones que s’han quedat a l’atur o s’han divorciat. També víctimes d’estafes o situacions d’invalidesa poden acollir-se a aquesta Llei.

Aquest 2022 han estat diversos els terrassencs que han vist com un jutjat els exonerava del deute i els oferia una segona oportunitat per començar de zero.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa