MónTerrassa
Crit d’alerta a Vacarisses per la manca d’aigua
  • CA

L’Ajuntament de Vacarisses ha enviat als seus veïns un crit d’alerta per la preocupant manca d’aigua que està patint el municipi. Des del govern municipal informen que el nivell dels pous que abasteixen d’aigua potable els domicilis es troben en uns nivells molt i molt baixos.

“Es preveuen restriccions imminents en el subministrament. Estem a pocs dies de quedar-nos sense aigua”, adverteixen. La causa és doble: per una banda, la sequera que pateix tota la zona i que s’ha agreujat en els darrers mesos; per l’altra, l’elevat consum d’aigua que ha tingut lloc aquest passat cap de setmana. I això que justament ara fa uns dies, des de l’executiu local s’havia demanat a la població que tingués especial cura a l’hora d’utilitzar l’aigua, ja que s’estava veient que la capacitat dels pous anava baixant.

Tanmateix, sembla que s’ha fet cas omís i aquest 30 d’abril i 1 de maig, el consum s’ha disparat. Segurament, una de les causes principals és l’arribada del bon temps, i per conseqüent, el moment de començar a preparar les piscines. Per intentar evitar el que sembla gairebé inevitable, l’Ajuntament recorda la “prohibició d’omplir les piscines amb aigua de la xarxa” i assenyalen que la millor alternativa és “contractar una cuba”. “Demanem a la població fer un consum moderat i responsable de l’aigua”, han insistit. Tot, per intentar evitar les restriccions.

Solucions a la sequera

Justament, el passat mes de març, l’alcalde Toni Masana es va reunir amb el nou director de l’Agència Catalana de l’Aigua per aconseguir una connexió d’aigua en alta per abastir el municipi. L’Ajuntament es va comprometre en fer una petició formal en aquest sentit, i així poder tirar endavant un projecte de connexió “més òptim”. L’objectiu és saber si aquesta s’haurà de realitzar des d’Aigua Ter-Llobregat o bé des de la xarxa de Terrassa Aigua (Taigua). Tanmateix això és una solució a llarg termini, ja que no es preveu que estigui en funcionament almenys fins d’aquí 5 anys.

D’altra banda, l’Ajuntament també es va reunir recentment amb Aigües de Terrassa per parlar dels problemes de subministrament d’aigua que està patint des de fa força temps un sector del veïnat d’Els Caus. Així, es va decidir construir un nou pou de bombeig per garantir el subministrament d’aigua de boca. Aquest estarà ubicat dins el recinte del local de l’AAVV d’Els Caus, que s’ha avingut a cedir l’espai per contribuir a resoldre la problemàtica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa