MónTerrassa
Vacarisses busca solucions a la manca d’aigua en èpoques de sequera
  • CA

Vacarisses s’ha posat com a prioritat buscar solucionar a la manca d’aigua que es pateix en èpoques de sequera, cada vegada més freqüents per culpa del canvi climàtic. Aquest dimarts, l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana; el regidor d’Obres i Serveis, Pere Casas, i personal dels Serveis Tècnics de l’Ajuntament es van reunir el nou director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes. Entre els temes parlats hi va haver la connexió d’aigua en alta per abastir el municipi. En breu, l’Ajuntament de Vacarisses farà una petició formal en aquest sentit, per tal d’elaborar el projecte de connexió més òptim i determinar, així, si aquesta es realitzarà des de l’abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL) o bé des de la xarxa de Terrassa Aigua (TAIGUA). La previsió de tot plegat és d’uns 5 anys.

En aquesta reunió amb el nou director de l’ACA, també es van analitzar diverses solucions tècniques per tractar les aigües residuals de les quatre urbanitzacions més petites amb dèficits: Ca l’Oliva, Pou Gran, El Fresno i La Farinera. L’objectiu és estudiar-ho en vistes a la propera licitació de l’elaboració dels projectes de reparcel·lació i urbanització d’aquests quatre nuclis habitats.

La reunió es va cloure parlant sobre la neteja de rieres i torrents en espais urbans i naturals. L’ACA va remetre l’Ajuntament a sol·licitar les seves subvencions anuals, tot i reconèixer que són insuficients per arribar a tots els municipis catalans amb la mateixa problemàtica. Tanmateix, van expressar la voluntat de millorar aquestes ajudes econòmiques.

Els Caus | Aj. Vacarisses

Millores a la xarxa d’aigua a Els Caus

D’altra banda, l’Ajuntament s’ha reunit recentment amb Aigües de Terrassa per parlar dels problemes de subministrament d’aigua que està patint des de fa força temps un sector del veïnat d’Els Caus. El govern vol que es posi fi als talls puntuals i per això s’han buscat solucions. Així, s’ha decidit construir un nou pou de bombeig per garantir el subministrament d’aigua de boca. Aquest estarà ubicat dins el recinte del local de l’AAVV d’Els Caus, que s’ha avingut a cedir l’espai per contribuir a resoldre la problemàtica. Cal tenir en compte que l’orografia de la zona fa que la infraestructura del subministrament d’aigua a Els Caus sigui molt complicada, ja que la connexió es fa des de Sant Feliu del Racó, comportant que les avaries no siguin fàcils de detectar ni reparar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa