MónTerrassa
Troben una serp al lavabo d’un pis a Terrassa

Gran ensurt en un lavabo d’un habitatge de Terrassa: Els residents d’un pis van trobar una serp de llet hondurenya o falsa corall al seu bany. Els Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya, han recollit la serp i l’han traslladat a un centre de fauna, segons ha informat el mateix cos a les xarxes socials de la troballa, juntament amb unes fotografies de l’animal.

La serp de llet hondurenya o falsa corall (Lampropeltis triangulum hondurensis) és de color vermell amb ratlles negres a tot el seu cos. L’espècie es troba, tal com diu el seu nom, a Hondures, i alguns països de l’Amèrica Central propers, com Nicaragua o Costa Rica. Per aquest motiu, és inusual veure una espècie com aquesta a la ciutat.

Trobar serps a Terrassa, inusual però no estrany

Trobar serps a la ciutat de Terrassa és inusual, però no estrany. Aquests animals, que generen aprensió a bona part de la població, en més ocasions han passejat pels carrers de la ciutat, o fins i tot a patis i jardins d’habitatges. L’última vegada va ser aquest mes de juliol passat, quan una serp es va deixar veure pels carrers del barri de Sant Llorenç de Terrassa.

Aquests rèptils viuen al bosc, però poden aparèixer en nuclis urbans sobretot amb les altes temperatures. Segons dades de la Policia Municipal de Terrassa del juliol de 2022, els anteriors dos anys es van realitzar nou intervencions per serps al nucli urbà de Terrassa.

En cas de trobar una serp, cal avisar als Agents Rurals o a la Policia

En cas de trobar alguna serp fora del seu hàbitat natural, en patis, jardins, cases, nuclis habitats, cal trucar al Cos d’Agents Rurals (112 o 935 61 70 00) o a la Policia Municipal de Terrassa (010) per tal de verificar l’espècie, capturar-la i retornar-la al seu medi natural.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa