MónTerrassa
Quantes serps s’han trobat a Terrassa els últims anys?
  • CA

Saps quantes serps s’han trobat a carrers, patis, places, jardins, garatges i altres indrets de Terrassa els últims anys? Moltes o poques?

Las Policia Municipal de Terrassa ha fet des de 2020 i fins a la data d’avui 9 intervencions per serps.

A quins llocs de Terrassa s’han trobat les serps

I a quins llocs s’han descobert aquests rèptils que generen aprensió a bona part de la població? Dues s’han localitzat al pati o al jardí de casa; una en una empresa; quatre dins d’un garatge d’habitatges; una en l’interior d’un pis, i una a la via pública. Segurament hi ha més casos, tot i que alguns segurament se situen més aviat en els boscos del voltant del nucli urbanitzat, en l’Anella Verda.

On hi ha ensurts sovint per culpa de les serps és en torres del poble de Matadepera, dins un marc rural. Als ofidis de vegades s’hi sumen els senglars.

Una serp negra a tocar de casa

També en nombroses ocasions no es comunica l’albirament a la Policia Municipal, com és el cas d’una serp negra i gruixuda que un buscador d’espàrrecs bleders va veure a pocs metres de blocs de pisos, a l’inici de la carretera de Martorell, i a tocar de la d’Olesa. Abans de l’autopista hi creixen moltes plantes, i la serp es movia per allà. En una de les parts altes, i sorrenques, va deixar-hi marques del seu pas.

Amb la calor apareixen a camins i marges pels que passa la gent, ciclistes i excursionistes.

Les serps estan protegides pel paper que desenvolupen com a grans controladores de les poblacions de rosegadors.

En cas de trobar-vos alguna serp fóra del seu hàbitat natural, en patis, jardins, cases, nuclis habitats, cal que truqueu al Cos d’Agents Rurals (112 o 935617000 ) per tal de verificar l’espècie, capturar-la i retornar-la al seu medi natural.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa