MónTerrassa
Presó per l’atracador de farmàcies: deu atacs a Barcelona i un a Terrassa

A presó l’atracador de farmàcia que havia realitzat deu atacs violents a Barcelona i un a Terrassa. Es tracta d’un home de 59 anys que ha estat acusat de ser el presumpte autor de deu robatoris amb violència i intimidació en farmàcies dels districtes de Sarrià-Sant Gervasi, l’Eixample, Horta-Guinardó, i un en grau de temptativa a la localitat de Terrassa.

L’individu, que acumula fins a 48 antecedents policials, va ser detingut el passat dia 13 de març quan es trobava dalt d’un tren de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de la línia Vallès. Va passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Tot va començar el 14 de juliol de 2022, quan el lladre va perpetrar el primer robatori en una farmàcia del carrer d’Aribau, al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra del Grup Regional de Delinqüència Urbana, de Grup de Delinqüència Urbana i de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sarrià – Sant Gervasi va iniciar la investigació.

Mateix modus operandi i fàcilment reconeixible

L’endemà, el dia 15 de juliol, aquest mateix individu ho va intentar en una farmàcia de Terrassa. En aquesta ocasió va esgrimir un ganivet davant dels treballadors per reclamar-los els diners de la caixa. Tanmateix, va haver de marxar de l’establiment sense haver pogut consumar el robatori. Això però no el va fer aturar. Mossos l’acusen de ser l’autor durant el juliol i setembre de 2022 de tres robatoris més en el mateix districte de Sarrià-Sant Gervasi, d’on va poder replegar fins a 4.800 euros.

El modus operandi habitual consistia en ocultar el seu rostre amb una mascareta o amb la caputxa de la dessuadora que duia i intimidar les treballadores dels establiments, habitualment amb una arma de foc tot i que en dues ocasions també va usar armes blanques. Un cop a l’interior de la farmàcia s’enduia les quantitats de diners que trobava de la caixa enregistradora. De tota manera, la majoria de testimonis el van poder descriure i reconèixer.

Atrapat en un tren de FGC direcció a Terrassa

La pista però es va refredar perquè l’home va deixar d’actuar durant uns mesos. Ho va reprendre el 2023, en una farmàcia de Sarrià. Entre el febrer i el març en va cometre cinc més. Però el 13 de març la sort que havia tingut fins aleshores se li havia girat en contra. Va actuar de nou en una farmàcia de Sarrià d’on se’n va endur 100 euros després d’intimidar la treballadora amb una arma de foc simulada.

Mossos d’Esquadra van activar un dispositiu de recerca prop de les nou del vespre per localitzar-lo, atesa la seva reiterada activitat delictiva. Va ser així com el van trobar. Una patrulla es trobava de vigilància a l’estació de FGC de Sarrià i va ser allà on el van localitzar. Havia agafat un tren en direcció a Terrassa. Quan el comboi feia el trajecte de Sarrià cap a l‘estació de Les Planes els agents de paisà el van poder detenir. Durant l’escorcoll els policies li van trobar prop de 500 euros en efectiu, la pistola semiautomàtica simulada i part de la fulla d’un cúter.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa