MónTerrassa
El pres fugit va autolesionar-se els canells per evitar ser emmanillat
  • CA

De mica en mica es coneixen més detalls de la fuga de pel·lícula d’un pres a la Rambla de Terrassa, i ha transcendit que va autolesionar-se els canells per evitar ser emmanillat. Aquesta era una de les grans preguntes que es feia la ciutadania. Perquè un reclús propens a les fugues no duia manilles. Sí que en duia, però no prou ajustades, perquè així els hi ordena el protocols als agents quan hi ha lesions. Adrián Romera Molina, que així es diu aquest terrassenc, de 23 anys, i els seus còmplices, ho tenien tot molt ben pensat i estudiat i la fugisa no va ser pas improvisada. Ho tenien tot calculat al mil·límetre. I portaven dies de preparació. Hi ha diversos elements que porten a pensar-ho: l’autolesió als canells, la visita a l’odontòleg del Centre de la ciutat, el cotxe preparat a tocar del lloc de l’alliberament. Es tracta d’un BMW de color gris trobat a Rubí, on es cerca qui va poder ser el còmplice principal. Perquè les imatges enregistrades des d’un establiment de la Rambla deixen entreveure un pla B amb altres persones si fallava l’A, el que va funcionar, ruixar amb un extintor la cara d’un dels agents, empènyer l’altre a terra i sortir cames ajudeu-me cap al cotxe. Va ser la mare del pres el que va demanar hora al dentista.

Les crítiques del sindicat i el comunicat

El sindicat SAP-Fepol dels Mossos, un dels dos majoritarios al cos, no entén que es rebaixés el grau de conflictivitat, d’alt a mitjà, i creu que “es van posar en risc” els agents que el portaven i vol descartar que fos per falta d’efectius. Assegura que els trasllats dels presos són moments crítics de seguretat.

Comunicat

“En data de 5 d’abril, la ciutadania ha estat testimoni de la fuga de l’intern Adrian Molina Romera. Una fuga que, per les imatges que s’han fet virals, ens permeten afirmar que havia estat preparada i organitzada.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), esperant un a ràpida recuperació de l’agent que va resultar lleument ferit, volem posar l’accent en una qüestió que no ens pot passar per alt: la rebaixa del grau de conflictivitat de les persones internes en centres penitenciaris.

La nostra organització sindical ha estat coneixedora que és freqüent la pràctica de rebaixar el grau de conflictivitat dels interns i de les internes dels centres penitenciaris. No obstant, desconeixem quins son els motius que s’argumenten per aquesta rebaixa. Fins i tot per part dels efectius del cos de mossos d’esquadra s’han realitzat notes informatives (a les quals la nostra organització sindical ha tingut accés) denunciant aquesta pràctica.

Ja avancem que no ens agradaria (en tant que ho considerem extremadament perillós) que es rebaixi el grau de conflictivitat de l’individu, no pels mèrits i la conducta del propi intern, sinó per la manca d’efectius del cos de mossos d’esquadra. A ningú se li escapa que un intern de conflictivitat alta requereix d’unes mesures superiors que si aquest mateix és de conflictivitat mitja.

Com és possible que en relació a l’intern Adrián MOLINA ROMERA, a qui en observacions li consten intents de fugida l’any 2018, evasions de centres l’any 2019, temptativa d’homicidi a agents de l’autoritat i intents d’agressió a agents que efectuaven controls de trànsit l’any 2020 sigui considerat de conflictivitat MITJA?

Com és possible que només un mes abans dels fets que ens ocupen es fes constar en les mateixes observacions de l’intern “bon comportament al trasllat” quan aquesta no és una pràctica habitual?

Des de la nostra organització sindical, en tant que considerem que s’ha posat en risc la integritat física de les persones membres del cos de mossos d’esquadra que van realitzar el trasllat exigim saber per quin motiu (amb l’historial que li consta) el grau de conflictivitat d’Adrián MOLINA es va baixar d’alta a mitja. Sota quins criteris es rebaixa el grau de conflictivitat de les persones que es troben internes i qui n’és la persona responsable de dita modificació.

Des del SAP-FEPOL no volem recordar episodis patits en el passat ocorreguts en el trasllat d’interns on en aquell cas, per contra d’utilitzar-se un extintor es van utilitzar armes de foc. Però és evident que els trasllats d’interns son moments que cal assegurar al màxim les mesures de seguretat, mesures que en cap cas poden debilitar-se per una suposada falta d’efectius.”

Troben a Rubí el cotxe del pres fugat a Terrassa

El pres fugit penja una foto a Instagram amb la paraula “libertad”

Aquest és l’extens perfil delictiu del pres que s’ha fugat avui a Terrassa

VÍDEO Atac als Mossos a la Rambla de Terrassa i fugida d’un pres perillós

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa