La Policia Municipal de Terrassa va denunciar un home per incomplir les restriccions d’accés al medi natural activades per l’alt risc d’incendi, i, a més a més, duia droga a sobre. L’home estava estacionat amb el seu vehicle en un accés d’un camí de la zona de la Torre Mossèn Homs afectat per les restriccions.

Els fets van tenir lloc a dos quarts de cinc de la tarda d’ahir dimarts 19 de juliol. Una dotació de la Policia Municipal de Terrassa que feia patrullatge per la zona de la Torre Mossèn Homs va observar un home en un vehicle estacionat en un accés d’un camí on hi està prohibit accedir per les restriccions arrel de l’activació del nivell 3 del Pla Alfa per part d’Agents Rurals.

Els agents s’hi van acostar, i durant l’actuació li va localitzar 0,41 grams de marihuana i una peça de 0,88 grams d’haixix. Així doncs, va quedar denunciat per incomplir les restriccions d’accés al medi natural, però també per tinença de substàncies estupefaents.

Restringit l’accés al Parc Natural per alt risc d’incendi

L’accés al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i de l’Obac està restringit des del passat divendres per la situació de màxim risc d’incendi forestal. Totes les zones d’aparcament estan tancades i es regulen els accessos, així com les pistes forestals de l’espai natural.

Aquesta mesura es dur a terme després que s’hagi activat el Pla Alfa en el nivell 3 -el més alt dins del procediment operatius dels Agents Rurals- a la comarca del Vallès Occidental i del Bages.

Més de 464 hectàrees afectades del Parc Natural

L’incendi del Pont de Vilomara ja ha afectat un total de 1.750 hectàrees, de les quals més de 464 formen part del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Els Agents Rurals treballen amb la hipòtesi de la intencionalitat en l’origen del foc.

Jaume Torralba, cap dels Agents Rurals a la Catalunya Central, apunta que l’incendi va tenir l’origen en dos punts propers al costat d’una riera en un lloc molt amagat. No ha estat fins a aquest migdia que s’han detectat els punts i els agents cada vegada veuen més clar que “malauradament” la causa ha estat provocada per algú amb intenció de calar foc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa