MónTerrassa
L’accés al Parc Natural restringit per l’alt risc d’incendi
  • CA

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac es troba en situació de màxim risc d’incendi forestal, i per això, s’ha decidit limitar-ne l’accés. En un comunicat de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, s’informa que a partir de la mitjanit d’aquest divendres, dia 15 de juliol, quedaran tancades totes les zones d’aparcament i es regularan els accessos, així com les pistes forestals de l’espai natural.

Aquesta mesura es dur a terme després que s’hagi activat el Pla Alfa en el nivell 3 -el més alt dins del procediment operatius dels Agents Rurals- a la comarca del Vallès Occidental i del Bages, el qual implica automàticament la restricció al parc. La previsió d’altes temperatures i l’alt risc d’incendi forestals en els pròxims dies fruit de l’onada de calor que ens està afectant ha determinat aquesta acció del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

L’activació del Pla Alfa, per part dels Agents Rurals, ve donada pel mapa de perill diari d’incendi forestal i altres eines d’anàlisi de risc. En funció de les situacions de perill es gradua en una escala de 4 Nivells operatius, de 0 a 3, per cada comarca.  

Evitar les sortides als espais naturals

Recordem que la Diputació de Barcelona des del passat 21 de juny que té activat el dispositiu del Pla d’informació i vigilància contra incendis forestals (PVI) format per un equip format 254 persones, repartides amb 93 unitats d’informació i vigilància, 14 punts de vigilància fixa i un punt de vigilància mòbil, així com en zones de coordinació i punts de control de les operacions. En conjunt, les zones de vigilància afecten a 498.709 hectàrees, el que significa el 98,4 % de la superfície forestal vulnerable de la demarcació de Barcelona.

Malgrat això, es demana a la ciutadania que estigui molt alerta i que extremi al màxim les precaucions, especialment aquest divendres i cap de setmana, quan les temperatures tocaran sostre. També es recomana que abans de desplaçar-se o decidir fer alguna excursió que s’estigui informat de les condicions climàtiques i de les restriccions en els diferents espais naturals. Per descomptat, si s’observa foc o fum, cal trucar al telèfon d’incidències 112.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa