MónTerrassa
L’incendi al Bages ha afectat més de 460 hectàrees del Parc Natural
  • CA

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han donat per estabilitzat l’incendi al Pont de Vilomara després d’afectar un total de 1.743,11 hectàrees, segons les darreres informacions del Cos d’Agents Rurals. Del total, 464,90 hectàrees corresponen al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, espai que es troba dins l’àrea de tancament d’accessos.

El conseller d’Interior Joan Ignasi Elena destaca que l’estabilització de l’incendi “és una molt bona notícia” i ha volgut reiterar “l’agraïment a la feinada que ha fet tot el cos de bombers que han estat treballant moltes hores”.

El cap dels Bombers, l’inspector David Borrell, ha afegit que tot i que ja està estabilitzat “ens segueix preocupant el control del flanc dret i és on centrarem els esforços les properes hores.” Borrell ha recordat que la fase d’estabilitzat significa que el cos de Bombers té més capacitat d’extingir les flames en comparació a la força del foc per propagar-se, però no significa que estigui extingit.

Per avançar en aquesta extinció, però, Borrell ha demanat insistentment als veïns de la zona que no circulin per les vies properes al foc “i que només ho facin les persones evacuades si han de tornar a casa seva”.

Pel que fa al segon incendi declarat al Bages aquesta tarda, al límit entre Manresa i el Pont de Vilomara, finalment ha cremat 46,31 hectàrees.

S’aixeca el confinament a Rocafort i a les Brucardes

Elena també ha explicat que ja s’ha aixecat el confinament tant de Rocafort com de les Brucardes i pel que fa a les vivendes afectades pel foc, el conseller ha explicat que són una desena d’habitatges i que “s’està acompanyant els veïns perquè puguin accedir-hi, tot i que hauran de continuar evacuats perquè romandre allà és difícil”.

“La perspectiva és molt dolenta”

Borrell ha asseverat que la perspectiva dels Bombers de cara als propers dies “és molt dolenta“. “Cada dia és pitjor que l’anterior”, ha lamentat, en referència a l’acumulació de jornades amb temperatures molt elevades i una humitat relativa molt baixa. El cap del cos ha assegurat que “fins que la situació meteorològica no canviï de forma radical, la preocupació és molt alta” i ha fet una crida a la “màxima prudència” de la població

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa