MónTerrassa
Denuncien la desaparició d’una placa de subministrament al barri d’Ègara
  • CA

Ha desaparegut aquest diumenge de matinada una nova placa de subministrament al barri d’Ègara de Terrassa. Un veí del carrer del Renaixement ha fet arribar una fotografia a Món Terrassa en què lamenta que s’hagi produït un nou robatori d’aquest element protector. “Haurien de soldar-les o fixar-les millor per evitar que se les puguin endur”, afirma en Pedro. Per ara, només es té constància que ha desaparegut una de les plaques, i tampoc es descarta que aquest fet no estigui relacionat amb un robatori sinó amb un acte incívic o vandàlic.

La desaparició ha deixat un forat al vial, i això preocupa als veïns perquè queda enmig d’un pas de vianants, la qual cosa pot provocar fàcilment caigudes de gent gran o vianants despistats, a més de provocar dificultats afegides per aquells que vagin amb carretons o cadires de rodes. Així que es demana a l’Ajuntament que s’assenyali o que es restitueixi el més aviat possible.

Un lladre detingut ara fa uns mesos

Tanmateix, caldrà veure si ha estat un fet puntual o si al darrere hi ha alguna cosa més. L’experiència dels darrers mesos fa pensar que la sostracció té finalitats lucratives. I és que a finals de l’any passat, els barris de Can Parellada i Les Fonts van ser víctimes d’una banda criminal que es dedicava de manera sistemàtica a robar les plaques de clavegueram i però també aquelles que es col·loquen per protegir els cables de subministraments (llum i telefonia). Que la placa estigui marcada per una institució oficial no importa, ja que s’acaba fonent. Els autors de les desaparicions el que fan es arrencar-les per vendre-les i treure’n així un rèdit monetari.

L’actuació d’aquesta banda va portar de corcoll durant diverses setmanes els agents de la Policia Municipal i els Mossos. També a la brigada municipal que veia com cada ics dies anaven desapareixen les plaques. Fins al punt, que com a actuació preventiva es va decidir no restituir-les fins que s’acabés amb el problema. Al mes de gener, després d’un operatiu policial, es va poder detenir el lladre de plaques. El van enganxar in fraganti amb una trentena de plaques a l’interior del seu vehicle.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa