MónTerrassa
Onada de robatoris de plaques de clavegueram i subministrament a Les Fonts
  • CA

Indignació a Les Fonts de Terrassa per una onada de robatoris de les tapes del clavegueram però també aquelles que es col·loquen per protegir els cables de subministraments (llum i telefonia). Aquest mes de desembre, el barri està veient com estan desapareixent totes les plaques protectores als vials públics. No es tracta d’un fet puntual sinó d’una autèntica plaga, perquè es poden comptar per desenes. Així ho han manifestat amb múltiples queixes a la pàgina de Facebook veïnal, en què assenyalen que els furts s’han produït en diversos espais de la zona, sobretot a la banda est de la riera.

Lladres s’han endut les tapes del clavegueram del carrer Santa Teresa | Ana Recio

Des de la brigada municipal de l’Ajuntament de Terrassa s’han anat instal·lant tanques protectores -moltes de les quals han acabat vandalitzades i/o tombades- per evitar que els ciutadans que es mouen pel barri pateixin caigudes indesitjades i suposi un risc per a la salut i integritat física. Aquesta solució però ha de tenir un caràcter temporal, fins que es puguin restituir. Tanmateix, els dies passen i ja s’han començat a sentir algunes veus crítiques davant d’una situació que consideren que s’allargar massa en el temps.

La situació però té difícil solució ja que no es tracta d’un acte purament vandàlic, sinó que hi ha un rerefons econòmic al darrere. I és que es tracta de robatoris de les plaques de ferro, un material que va prou buscat. Que la placa estigui marcada per una institució oficial no importa, ja que s’acaba fonent. Els autors de les desaparicions, doncs, el que fan es arrencar-les per vendre-les i treure’n així un rèdit monetari. Per aquest motiu, es tem que la col·locació de noves plaques l’únic que farà reiniciar la roda.

Tanques per protegir els forats deixats pel robatori de les tapes de clavegueram | Sandra Ruiz

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Acollonit a desembre 16, 2021 | 12:17
    Acollonit desembre 16, 2021 | 12:17
    Volem acollir, Volem acollir, Volem acollir, Volem acollir, Volem acollir, Volem acollir,

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa