MónTerrassa
Detingut el lladre de plaques de registre de Les Fonts i Can Parellada
  • CA

La Policia Municipal de Terrassa ha detingut el presumpte lladre de plaques de registre dels barris de Les Fonts i Can Parellada de Terrassa. A mitjans del mes de desembre, Món Terrassa es feia ressò del malestar i preocupació dels veïns d’aquests dos barris davant una onada de robatoris focalitzada en la desaparició de les plaques de ferro de subministraments. No eren ni una ni cinc, sinó desenes de tapes que s’havien volatilitzat i que obligaven a la brigada municipal a precintar la zona i posar-hi tanques per evitar que algun veí, sense voler, pogués posar-hi el peu, caure i fer-se mal.

Aquest dilluns, dia 10 de gener, però, agents del cos municipal van aconseguir enxampar-ne el culpable. Era fruit d’una investigació duta a terme per la Unitat de Delinqüència Urbana i Investigació (UDUI) que es va iniciar en els darrers mesos del 2021, després de veure com la fuga de tapes d’enllumenat púbic i clavegueram eren cada cop més sistemàtiques. Cap a dos quarts de nou del matí, la Policia Municipal va rebre l’avís per part d’un ciutadà que alertava d’un nou robatori de tapes a la plaça de Pau Casals. La dotació va realitzar un recorregut per la zona i van detectar la mancança de fins a 10 tapes de registre, en carrers de la zona de Can Parellada.

Davant d’aquesta observació, es va alertar la unitat de la UDUI. Va ser així com es va detectar un vehicle sospitós, el qual havia estat observat als vorals d’on havien tingut lloc anteriors furts. Aquest turisme havia estat identificat després de fer-ne un seguiment en diferents sostraccions, produïdes en els dos barris del sud de la ciutat. La tàctica va ser simple: els agents van realitzar vigilància estàtica al lloc, esperant que el conductor del vehicle sospitós apareixés. Quan ho va fer, van fer-se visibles i van poder escorcollar l’interior del cotxe, on van localitzar-hi fins a 29 tapes de registre, les quals tenen un valor superior als 3.100 euros. Han estat intervingudes i tornades a posar al seu lloc, per evitar possibles danys.

D’aquesta manera, i amb l’evidència a la vista, va quedar detingut per un delicte de furt, i ja ha passat a disposició judicial. Des de la Policia Municipal informen que una segona persona està sent investigada per una possible vinculació en els mateixos fets, motiu pel qual, la investigació continua oberta..

Cinta protectora per avisar dels forats pel robatori de les tapes de clavagueram | Maria José Bocanegra

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa