MónTerrassa
Veïns de Can Boada culpen a l’Ajuntament de la ruptura de convivència
  • CA

La convivència entre el veïnat de Can Boada fa mesos que s’ha trencat, afirmen alguns veïns. “La desconfiança i la divisió creixen cada vegada més degut als canvis de sentit de circulació del barri i l’incompliment de l’acord per part de l’Ajuntament de comprar camions de càrrega lateral esquerra, una “ruptura de convivència” que ha provocat el mateix Consistori”. Així ho creu l’Associació de Veïns Casc Antic de Can Boada. “És incomprensible que al pont de la Renfe hi hagi un cartell anunciant la revolució verda quan a 100 mentres ens obliguen a contaminar tant acústicament com ambientalment”, han afirmat veïns afectats de la zona a Món Terrassa.

La parlamentària socialista Eva Candela i regidors del partit a la ciutat van visitar el barri de Can Boada el passat divendres 21 de gener i va fer un recorregut per la zona a petició del president de l’Associació de Veïns de Can Boada Casc Antic. Juntament amb alguns veïns van canviar impressions sobre la situació que s’està vivint entre el veïnat, i li van expressar la seva voluntat d’acabar amb aquesta situació. El tema s’arrossega des de fa molts mesos i els afectats de la zona volen posar un punt i final al problema, motiu pel qual l’entitat ha demanat una reunió urgent amb l’alcalde Jordi Ballart, amb l’objectiu d’exposar què passa i que aquest els ofereixi “alternatives que tornin la convivència al barri” abans de realitzar la consulta o referèndum que el Grup d’afectats va proposar com a solució al conflicte.

La petició que ha fet arribar l’Associació de Veïns Casc Antic de Can Boada és la següent: 

“Ens dirigim al Sr. Jordi Ballart alcalde de Terrassa per exposar el següent: sol·licitem una reunió amb vostè per tractar el tema de contenidors de Can Boada, i estaran dues persones a favor de com està el barri i dos persones que estan en contra.  

Vostè, com Ajuntament, ha de presentar nos varies alternatives per què torni la convivència al barri, han de presentar-nos projectes de com quedarien els contenidors carrer per carrer, tot això abans de la consulta o referèndum o com es digui, totalment vinculant i sense que l’Ajuntament pugui manipular els resultats, i les entitats haurem d’estar presents en tot moment el dia de les votacions per verificar que no hi haurà manipulacions per part de ningú, i hauria de ser al Casal Cívic de Can Boada. Hauria de tractar amb nosaltres quina forma de consulta o referèndum o el que sigui ha de ser, hauria de tractar amb nosaltres quines preguntes es farien i com, i sobretot, abans hauran de presentar al barri -com Ajuntament- varies alternatives sobre els contenidors per què el veïnat entengui de que es tracta i com quedaria el barri. 

Vostès han provocat aquesta ruptura de convivència, la qual està molt viva, i vostès han de tancar-la i que torni la convivència en un mateix barri. Tot això ho volem tractar sempre davant de l’alcalde, encara que vinguin més persones de l’Ajuntament. A partir d’ara l’alcalde haurà d’estar present a les reunions si volen que es facin bé les coses i tancar les ferides o tindrem poc més d’un any per poder prendre les mesures que creiem oportunes lícitament i democràticament. Confiem en vostè Sr. Ballart. Com entitat demanem que busquem una bona sortida a aquesta situació i ho fem ja, no podem ni hem de perdre més temps.  Els veïns tenim una nova alternativa pel carrer Alexandre Galí, sabem que vostè va fent reunions i és hora ja de tenir-les amb Can Boada. Si no ens contesta entendrem que no vol donar la cara, llavors ens legitima a prendre altres mesures, però sé que és responsable i la persona més adequada per reconduir aquest tema”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa