MónTerrassa
Terrassa desperta amb dos grans avets que anuncien que el Nadal és a tocar
  • CA

Terrassa ha despertat aquest matí amb dos avets que guarniran la ciutat durant les festes nadalenques. Els arbres han arribat aquesta passada nit i operaris municipals els han instal·lat amb dues grans grues a dos punts diferents de la ciutat. El tradicional avet del Raval de Montserrat, al xamfrà amb el carrer cremat, continuarà situat a la mateixa ubicació que els anteriors anys. I enguany s’incorpora un nou arbre a l’avinguda Francesc Macià, a tocar de la plaça de l’aigua.

Es tracten de dos exemplars d’Abies Nordmanniana, de 8 i 12 metres. Son dos arbres procedents d’un viver especialitzat de Sant Hilari Sacalm i que, un cop es retirin quan s’acabin les festes nadalenques el 6 de gener, es faran servir per crear compost biològic. Els avets estaran identificats amb una etiqueta que certifica que són exemplars de cultiu ecològic i que han estat conreats seguint estrictes criteris de sostenibilitat.

Dos arbres de Nadal arriben a Terrassa | Rafel Casanova
Dos arbres de Nadal arriben a Terrassa | Rafel Casanova

S’escurçarà mitja hora diària l’enllumenat nadalenc

Amb els dos avets ja assegurats, es procedirà a decorar-los i estaran llestos per al moment de la inauguració de l’enllumenat de la ciutat, que enguany serà el proper el 26 de novembre. Les llums nadalenques estaran enceses fins el 6 de gener, com és habitual, però enguany s’escurçarà mitja hora diària la il·luminació. S’encendran a les 17:30h i s’apagaran a les 22:00h, quan l’hora d’apagat anteriorment era les 22:30h. Des de l’Ajuntament van afirmar que és un gest necessari davant el context actual de crisi energètica.

Pista de gel, finalment sí

Un altre element que ens indica que tenim el Nadal a tocar és la pista de gel, que finalment, sí que s’instal·larà. La posada en marxa de la pista ha centrat bona part del debat polític i social de les últimes setmanes, amb l’equip de govern amb diferents opinions: Tot per Terrassa volia la instal·lació i ERC la refusava. La pista es posarà en marxa el 2 de desembre a la plaça Nova i el preu del tiquet serà de 6€.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa