MónTerrassa
Terrassa escurça mitja hora diària la il·luminació de Nadal

L’Ajuntament de Terrassa reduirà mitjà hora al dia la il·luminació de Nadal als carrers i places, de la mateixa maneras que han fet altres municipis del país i del món. Fonts del Consistori expliquen que és una forma de solidaritzar-se amb els comerciants, i també la contribució a un planeta més sostenible, especialment en uns moments de crisi energètica i de preus de la llum disparats i estratosfèrics que baten rècords dia a dia. Des de l’Ajuntament reblen que és un gest que han considerat necessari davant el context actual.

Un estalvi de 22 hores si se suma tot el període on es farà efectiva la mesura

Escurçar mitja hora diària la il·luminació de Nadal -amb algunes jornades on es faran excepcions, per tractar-se de casos especials- durant 43 dies a cavall entre 2022 i 2023 representa fer-ho un total aproximat de 22 hores, si es fa una simple suma.

La il·luminació s’estrena el 26 de novembre i romandrà oberta fins el 6 de gener, des de les 5.30 de la tarda-vespre fins a les 10 de la nit -en anys anteriors, fins a les 10.30-.

Dies molt especials amb excepcions a la regla

Les excepcions són 24D, 31D, 1G i 6G. El dia 24 hi seran fins a la una de la matinada, i el 31, cap d’any, fins a les 3.

Per altra part, des del Consistiri comenten que realment la licitació de la il·luminació de Nadal d’Enguany puja a 230.000 euros -apareixen en el portal de transparència i tothom hi té accés per consultar-les-, que representen 45 més que fa un any -186.000-. Tanmateix, matisen que es va retocar i reajustar al llarg de les setmanes i al final va ser de 227.000 euros, pràcticament la xifra d’aquestes festes.

Si no passa res, tornarà a ser un Nadal normal, com els d’abans de la pandèmia de la Covid-19, que ca sacsejar-ho tot.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Beatriz a octubre 24, 2022 | 12:46
    Beatriz octubre 24, 2022 | 12:46
    Como la luz no la pagan ellos , que más da lo que opinemos los ciudadanos.
  2. Icona del comentari de: Maribel a octubre 24, 2022 | 18:50
    Maribel octubre 24, 2022 | 18:50
    Beatriz, a mí personalmente me gusta que recorten esa media hora. A mi cuñada le gustaría que estuviera encendida todas las horas en que no hay luz solar, y mi suegro en cambio preferiría que no se gastara ni un duro en luces navideñas. Pero si las quitas se te echan los comerciantes encima. En fin, yo no tengo ni idea pero la gestión no debe ser fácil. Un abrazo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa