MónTerrassa
Terrassa va ajudar a tres noies que van denunciar matrimonis forçats
  • CA

La Síndica de Greuges de l’Ajuntament de Terrassa, Isabel Marquès, va ajudar a tres noies que van denunciar que les seves famílies els havien concertat un matrimoni els últims mesos. El cas de l’assassinat de les dues germanes de Terrassa al Pakistan per negar-se a casar-se amb els seus cosins ha posat el focus als matrimonis forçats, una situació que han viscut 198 noies menors d’edat i adultes a Catalunya en els últims tretze anys, segons dades dels Mossos d’Esquadra exposades el Diari Ara.

Els tres casos que es va trobar la defensora de la ciutadania de Terrassa eren noies menors d’edat. Dos dels casos eren semblants al cas de les germanes al Pakistan: Es tractaven de dues amigues de 16 anys d’origen marroquí a qui la seva família havia acordat un casament amb dos homes més grans al Marroc que volien entrar a Espanya per la via del matrimoni. Els pares estaven esperant a que les noies acabessin de cursar la ESO per viatjar al Marroc, segons declaracions de la síndica al Diari de Terrassa. Però les noies van demanar emancipar-se i aquest gest va fer reflexionar els pares, que van desistir d’imposar el matrimoni forçat a les filles.

Vuit casos i deu dones ateses el 2021

L’any 2021, els Mossos d’Esquadra han tingut coneixement de 8 casos i ha atès a 10 dones i menors d’edat en l’àmbit dels matrimonis forçosos a Catalunya. Per lluitar-hi, s’ha presentat el Protocol per la prevenció i abordatge del matrimoni forçós a Catalunya. L’objectiu es prevenir, detectar i intervenir davant de situacions de matrimonis forçosos i garantir el dret de les dones a eradicar la violència masclista. L’elaboració del protocol ha comptat amb la participació d’entitats i professionals de diferents àmbits.

Segons dades del Ministeri de l’Interior a les quals ha tingut accés l’Agència Efe, a l’Estat espanyol hi ha hagut un total de 27 casos de matrimonis forçats des de l’any 2015.

Un feminicidi que sacseja la ciutat

El cas de les dues germanes de Terrassa, Aneesa Abbas -de 24 anys- i Arooj Abbas -de 21-, ha sacsejat la ciutat. Les dues noies van ser assassinades amb un tret al cap mentre dormien per estar en contra del matrimoni forçat amb dos dels seus cosins i negar-se a portar a Espanya els seus marits. Els acusats son els seus germans, els seus marits (és a dir, cosins) i el seu oncle. La família les va convèncer per desplaçar-se fins a Pakistan, una trampa per enredar-les i poder cometre el crim.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan a maig 27, 2022 | 16:39
    Joan maig 27, 2022 | 16:39
    Quin pais més maco ens està quedant. Estem omplint el país de gent amb aquesta mentalitat i aquesta cultura. En un parell de generacions això serà com el seu país. Les seves costums. Gaudiu molt, sobre tot les donde, mentre podeu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa