MónTerrassa
Seguretat privada per vigilar les figures del pessebre a Terrassa

L’Ajuntament de Terrassa ha optat per contractar seguretat privada per vigilar les figures del pessebre de Terrassa. Ho ha anunciat aquesta tarda l’alcalde Jordi Ballart, davant del fet que aquest dissabte, 4 de desembre, de matinada, uns desconeguts s’han endut per la força les figures de Sant Josep i el bou. Les figures no son fàcils de portar, a causa del seu pes i volum, i a més estan ben enganxades al terra. Malgrat tot, els autors del furt se les han endut passant desapercebuts. Si bé, cal dir, que han deixat les seves empremtes (les soles de les sabates) a la terra de just davant l’estable.

Recordem que dies abans també havia “desaparegut” la mula. El govern ha optat per restituir les figures -ja que qui se les ha endut no les ha tornat- i reforçar la vigilància amb la contractació de vigilants privats per evitar nous robatoris. “Vull fer una crida al civisme i a la responsabilitat”, ha manifestat l’alcalde, per afegir que “totes i tots hem de respectar el patrimoni i al cultura de Terrassa”. Aquesta crida ja s’havia fet amb anterioritat, però no havia estat suficient per aturar els vàndals. Per aquest motiu, s’ha decidit com a mesura de dissuasió que dues persones estiguin tot el vespre, nit i matinada fent guàrdia. Un servei que haurà de pagar l’Ajuntament i, per tant, la ciutadania.

Les rialles pel tradicional robatori del nen Jesús (que va ser “segrestat” durant unes hores la mateixa matinada després d’inaugurar el pessebre) s’han convertit ara amb mostres d’indignació i malestar entre la ciutadania. Aquesta situació no agrada ningú, tampoc a una de les entitats que sempre aposta per la picardia i el joc, com és l’associació La Xemeneia, ha criticat el robatori de les peces. Per ara, no sembla que les figures -que també tenen un valor històric- hagin de ser recuperades.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Egarenc a desembre 04, 2021 | 19:12
    Egarenc desembre 04, 2021 | 19:12
    És més barat i efectiu electrificar les figures. Aquell qui les toqui, una bona descàrrega i segur que se li ordenen les idees

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa