MónTerrassa
Tercer robatori al pessebre de Terrassa

Aquest dissabte de matinada s’ha comès un nou robatori al pessebre de Terrassa, i ja és el tercer. En aquests moments, a l’escena ja només hi queden dues figures: la Verge i el nen Jesús, segons ha avançat Canal Terrassa i ha pogut confirmar Món Terrassa. Els darrers a desaparèixer han estat el Josep i el bou. Ubicat a la plaça Vella, en ple centre neuràlgic, i amb la fira de Santa Llúcia al costat, el pessebre ha quedat totalment desangelat sense les figures tradicionals. A les nits, el nen Jesús és retirat i custodiat, però es pensava que també caldria fer-ho amb la resta de figures.

La tradició sempre havia estat robar “només” el nen Jesús per tornar-lo al cap de poques hores. Així va ser just la matinada després que s’acabés d’inaugurar, ara fa una setmana. La figura va ser “segrestada” durant la nit i va ser retornada al seu lloc l’endemà al migdia. Tanmateix, aquest any la cosa no ha quedat aquí i per primera vegada s’han endut altres figures, i hi ha poques esperances que es recuperin. Ja que ja no es tracta d’un joc, sinó de pur vandalisme. La mula va fugir el dia 1 de desembre, i per ara no se sap on para.

Les cares dels terrassencs que aquest dissabte omplien la plaça eren de disgust i esglai, davant d’un pessebre que ha perdut bona part del seu sentit. Incomprensió i indignació a parts iguals. No són els únics. El mateix alcalde Jordi Ballart va demanar a través de les xarxes socials que s’aturés d’una vegada aquests robatoris injustificats. “Terrassa és una ciutat plena de cultura popular i tradicions, algunes de ben transgressores i que formen part de la nostra identitat. Però cal separar entre bromes simpàtiques i bretolades. El pessebre oficial és un element clau del Nadal a Terrassa i està fet perquè tothom en pugui gaudir”, subratllava. També des de l’entitat La Xemeneia mostrava el seu rebuig total als successius robatoris. L’associació recorda que “són figures que, més enllà del cost econòmic, formen part del patrimoni que és el Pessebre, i que suposa un esforç important per part de les i els pessebristes, que any rere any treballen durant moltes hores perquè tota la ciutat en pugui gaudir”.

La Verge Maria, tota sola aquest dissabte al matí després del robatori de Sant Josep i els animals (el nen Jesús s’ha posat més tard) | Cristóbal Castro

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Herejes a desembre 04, 2021 | 14:13
  Herejes desembre 04, 2021 | 14:13
  Disfrutar lo votado si fuera que sabotean alguna tonteria que tenga que ver con los tipos estos que mandan madremia es igual total somos la ciudad más sucia de europa
 2. Icona del comentari de: Shonscastro a desembre 04, 2021 | 16:59
  Shonscastro desembre 04, 2021 | 16:59
  No està ve no nia vigilància. Adecuada. Salutacions. Bon nadal
 3. Icona del comentari de: Ferran riera a desembre 04, 2021 | 19:25
  Ferran riera desembre 04, 2021 | 19:25
  Si esto sucede, es por que hay una dejadez enorme en esta ciudad como en otros asuntos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa