MónTerrassa
La Xemeneia mostra un rebuig total al robatori de figures del Pessebre de Terrassa
  • CA

Ja fa diversos anys que s’ha convertit en tradició nostrada a Terrassa la desaparició del Nen Jesús del pessebre oficial de la ciutat. Aquesta era la tradició: una nit desapareixia la figura i l’endemà era retornada al seu lloc. És una tradició que ens sembla simpàtica i que forma ja part de la nostra identitat com a ciutat, sempre i quan es faci amb respecte a la tradició i a les persones que treballen cada any per crear el pessebre municipal, i sempre que es torni tot a la normalitat al cap d’unes hores. Lamentablement, els últims temps les bretolades estan enfosquint aquesta tradició.

Enguany ens trobem amb el fet greu que no només el Nen Jesús ha estat robat i no s’ha retornat al seu lloc, sinó que a més a més, s’ha sostret la mula. Són figures que, més enllà del cost econòmic, formen part del patrimoni que és el Pessebre, i que suposa un esforç important per part de les i els pessebristes, que any rere any treballen durant moltes hores perquè tota la ciutat en pugui gaudir.

La Xemeneia és una entitat amb una actitud desenfadada i bona part del nostre objectiu és consolidar les tradicions antigues i impulsar-ne de noves. Som una entitat amb una diversitat de creences en el nostre sí, i tot i que celebrem i aplaudim tradicions com la del Nen Jesús o les cantades populars de nadales alternatives, tradicions que, insistim un cop més, ni organitzem ni impulsem, no podem estar contents quan travessen la fina línia de la transgressió per convertir-se, directament, en vandalisme.

Per tot plegat, demanem a les persones autores d’aquesta bretolada que, per respecte a una tradició tan antiga i arrelada a la ciutat com la del pessebrisme, i per respecte a l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa i a les persones que en formen part, la imatgeria sostreta del pessebre sigui retornada al seu lloc amb urgència.

Associació Cultural Popular Terrassenca La Xemeneia
Dimecres, 1 de desembre del 2021

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa