MónTerrassa
Sanitaris celebren que nous equipaments ajudaran a descongestionar els CAP

Professionals del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) valoren molt positivament l’anunci del del Conseller de Salut, Manel Balcells, sobre l’obertura d’un nou CAP-CUAP i la remodelació de l’actual CAP Nord: “Ajudaran a descongestionar els CAP de Terrassa”, ha exposat la directora d’atenció primària al CAP Can Roca, Montse Ureña, qui exposa que “la ciutat fa temps que necessitava més dispositius i equipaments per millorar el servei dels que ja tenim”.

“Qualsevol notícia d’increment de dispositius és bona per la ciutat, tant per pacients com per professionals”. El nou CUAP ha estat un centre “altament reivindicat tant per l’atenció primària com per l’Hospital” que no podia faltar a la tercera ciutat més poblada de Catalunya. Segons va anunciar l’alcalde, Jordi Ballart, se situarà a l’entorn de la plaça dels Països Catalans i està previst que s’inauguri l’any 2026.

El CST espera que el centre pugui descongestionar encara més els CAP. “El CAP Can Roca ja va ser una descongestió del CAP Rambla i CAP Nord, perà continuen estant plens”. També critica que el CAP Sant Llàtzer, que recull amb més de 40.000 habitants, “està saturat” i no sabien d’on treure espais per fer noves consultes, i per tant “va estar molt ben rebut poder descongestionar els centres amb un nou centre”.

Una remodelació “necessària” del CAP Nord

Pel que fa a la remodelació del CAP Nord, Ureña afirma que és necessari tenir “un espai específic per poder tenir un CAP Nord com toca”, ja que està “super saturat”. Tot i que ha marxat una mica de població al centre, exposa que no s’ha notat des del punt de vista físic perquè “les consultes estan a petar”. La ubicació del nou centre, segons va afirmar Ballart, serà el Parc de la República i també està previst inaugurar-lo l’any 2026.

L’atenció especialitzada del CAP Can Roca es deriva al CST

Des d’avui mateix ha començat la derivació a l’Hospital de Terrassa dels usuaris del CAP Can Roca que necessiten nova atenció especialitzada, fins ara a mans de Mútua Terrassa. Aquesta va ser una mesura que també es va anunciar fa dues setmanes i que els professionals han valorat molt positivament. Per conéixer com es farà la migració dels pacients d’atenció especialitzada i la opinió del personal del centre es pot clicar en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa