MónTerrassa
Una doctora de Terrassa, en un programa internacional d’innovació cardíaca

Una doctora de Terrassa formarà part d’un programa internacional d’innovació cardíaca. Innovar i desenvolupar nous dispositius i tecnologia cardíaca al servei de les necessitats dels pacients amb malalties cardíaques estructurals és el propòsit que persegueix el programa internacional pel qual ha estat seleccionada recentment la Dra. Leticia Fernández López, cardiòloga i hemodinamista del servei de Cardiologia Mancomunat de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

L’esmentada beca d’innovació és un programa únic dirigit a cardiòlegs i cirurgians cardíacs de primera carrera que busquen tenir un impacte en el desenvolupament de nous dispositius per donar resposta als requeriments dels pacients amb aquestes patologies. Es tracta d’una beca única -no clínica- de disseny de tecnologia i investigació que proporciona als nous especialistes cardiovasculars en exercici una formació multidimensional per liderar la innovació basada en les tecnologies cardiovasculars emergents.

Dotze mesos de treball per dissenyar nous prototips cardíacs

En aquest sentit, el proper mes de juliol, la Dra. Fernández López es desplaçarà a Califòrnia per iniciar l’esmentat programa formatiu, el qual té una durada d’un any. En el transcurs d’aquests dotze mesos tindrà ocasió de treballar amb enginyers internacionals de referència especialistes en la creació de nous prototips cardíacs. El programa en qüestió li brindarà l’oportunitat d’integrar-se en un equip multidisciplinari format per referents en disseny, assumptes legals, qualitat, investigació de mercat, economia de la salut o propietat intel·lectual.

Tot aquest coneixement revertirà sens dubte en el servei de Cardiologia Mancomunat de l’HUMT i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau -dirigit pel Dr. Xavier Viñolas Prat- , el qual es reforçarà a nivell d’innovació i resposta als requeriments tècnics més complexos dels pacients que conviuen amb malalties cardíaques estructurals. Tanmateix, el bagatge adquirit també repercutirà en termes d’excel·lència en la pràctica clínica ja que les noves solucions comptaran amb el potencial d’avançar cap a l’ús clínic.

Es tracta d’una iniciativa d’Edwards Lifesciences, líder mundial en innovacions mèdiques centrades en el pacient per a malalties cardíaques, així com en cures crítiques i seguiment quirúrgic. Impulsada per la voluntat d’ajudar els pacients, la companyia col·labora amb els principals investigadors del món per incidir en el seu benestar i qualitat de vida.

La Dra. Leticia Fernández López és Llicenciada en Medicina a la Universitat de Málaga des del 2008 i dos anys després va realitzar el curs de predoctorat amb la qualificació d’Excel·lent Cum Laude. Al 2014 va cursar una beca sobre hemodinamia, cardiologia intervencionista i hipertensió pulmonar a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i també va ampliar els seus estudis a l’Institut Cardiovascular de Paris Sud (ICPS Massy). Des del 2017 treballa al servei de Cardiologia de l’HUMT i l’any passat va finalitzar un Màster en Intel·ligència artificial i Big Data a la UAB.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa