MónTerrassa
Retirada de cablejat aeri i pals de fusta al barri de Torre-sana


Aquests dies, s’ha procedit a la retirada de cablejat aeri de dos carrers del barri de Torre-sana. La companyia Endesa ha informat que ha dut a terme una nova actuació a la ciutat dins del Pla de millora de les infraestructures elèctriques a la comarca del Vallès Occidental, amb l’objectiu de dotar la xarxa de “millores tecnològiques i guanyar en seguretat i fiabilitat”.

L’empresa ha invertit 16 mil euros en la reforma de part de la xarxa elèctrica del barri de Torre-sana, i en aquesta darrera intervenció s’ha centrat en els carrers de Bilbao i Guipúzcua. En tota, s’han substituït més de 200 metres de cablejat aèri per cablejat trenat de nova tecnologia enganxat a les façanes dels immobles. Així mateix, Endesa també ha retirat de les voreres quatre pals de fusta que impedien una correcta accessibilitat dels vianants, i dos cadires de suport.

Prop de 3 milions d’euros en els darrers tres anys

Aquesta ha estat una de les intervencions més importants d’aquest 2023 a la ciutat per part d’Endesa. L’any passat, li va tocar el torn al barri de Sant Pere. Els treballs es van dur a terme el mes de juny i contemplava la retirada de cablejat aeri en diferents trams dels carrers de Ponent, de la Llibertat, de la Lluna, del Sal·lari, del Camí de Castellar i de la carretera de Matadepera. Les tasques van consistir en eliminar encreuaments en aeri, crear una nova línia engrapada a la façana dels edificis i retirar la línia elèctrica existent i els suports corresponents. La inversió, finançada per Endesa, va ser de 32.500 euros.

Tanmateix, la inversió més important va tenir lloc el 2021, quan Endesa va retirar 1.700 metres lineals de xarxa convencional de baixa tensió, per instal·lar 520 metres de cable trenat grapat a les façanes i eliminar prop de 40 cadiretes de suport de ferro en carrers dels barris del Centre, les Arenes i Vallparadís. Pel que fa a la xarxa de mitjana tensió, els treballs executats l’any 2021 es van centrar a instal·lar 8.200 metres de cable subterrani; col·locar sensors a 150 centres de transformació i, en altres, fer reformes i treballs de motorització. La companyia va invertir 2,3 milions d’euros al llarg de l’any per actualitzar la xarxa elèctrica.




Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa