MónTerrassa
Endesa retira 1.700 metres lineals de cablejat aeri de Terrassa el 2021
  • CA

La xarxa elèctrica de Terrassa ha viscut grans canvis aquest any 2021. La companyia elèctrica Endesa va retirar 1.700 metres lineals de xarxa convencional de baixa tensió, per instal·lar 520 metres de cable trenat grapat a les façanes i eliminar prop de 40 cadiretes de suport de ferro en carrers dels barris del Centre, les Arenes i Vallparadís. Pel que fa a la xarxa de mitjana tensió, els treballs executats l’any 2021 es van centrar a instal·lar 8.200 metres de cable subterrani; col·locar sensors a 150 centres de transformació i, en altres, fer reformes i treballs de motorització.

Aquests canvis son deguts a l’acord de fa un any entre l’Ajuntament de Terrassa i Endesa, que consistia en treballar conjuntament per millorar la xarxa de subministrament de la ciutat, renovant els trams de les xarxes de mitjana i baixa tensió i la digitalització de centres de transformació. La companyia elèctrica va invertir 2,3 milions d’euros al llarg de 2021 per actualitzar la xarxa elèctrica, i el gruix principal de la inversió, més de 2 milions, es va destinar a millorar la xarxa de mitjana tensió.

Els treballs van consistir, principalment, a eliminar encreuaments en aeri; crear una nova línia engrapada a la façana dels edificis i retirar la xarxa elèctrica existent i també les cadiretes i suports corresponents, per adequar les escomeses actuals i garantir, així, el subministrament elèctric. Amb aquestes obres, s’ha alliberat l’espai visual de la zona perquè les línies actuals, i els seus suports, se substitueixen per un nou cable trenat aeri grapat a les façanes.

Actuacions per al 2022

Els treballs per actualitzar la xarxa elèctrica han continuat aquest 2022 amb actuacions a Ca n’Anglada. Endesa finalitzarà aquest mes les obres per retirar la xarxa aèria de baixa tensió i els suports en diferents trams de carrers de Santa Marta i de la Mare de Déu del Mar, situats al sud del barri. En el carrer de Santa Marta, les actuacions s’han centrat en dos punts: entre els carrers de la Mare de Déu del Mar i de Sant Cosme; i entre la plaça dels Països Catalans i el carrer de la Mare de Déu del Mar. En aquest darrer vial, també s’ha treballat en el tram que va dels carrers de Santa Marta al de la Mare de Déu de la Llum. En el decurs de l’any, Endesa farà actuacions similars als barris del Centre i del Torrent d’en Pere Parres.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mirea Garcia a març 05, 2022 | 12:34
    Mirea Garcia març 05, 2022 | 12:34
    Com sempre l'ajuntament i Tot Per Terrassa Centre només mirem pel CENTRE. La resta de barris només servim per pagar impostos i les festes al Centre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa