MónTerrassa
Es reobre la plaça de Rosa Parks amb nous espais de jocs

Terrassa ja compta amb la nova plaça de Rosa Parks, amb nous espais de jocs, elements lúdics i esportius. Es tracta de l’espai ubicat a l’interior de l’illa situada entre l’avinguda del Vint-i-dos de Juliol i els carrers de Sant Cosme, de Jacint Elias, i de Sant Damià. Aquest matí s’ha dut a terme l’acte de reobertura amb l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat de la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, la regidora del Districte 2, Núria Marín, i el regidor d’Obra Pública, Raúl Ibáñez. També s’ha descobert la placa dedicada a l’activista nord-americana, pionera del moviment dels drets civils.

El nou espai compta amb jocs biosaludables -accessibles també per a persones amb mobilitat reduïda-, un espai de cal·listènia i un parc infantil, amb un paviment i arbustiva millorada, segons apunta l’Ajuntament en un comunicat.

La plaça de Rosa Parks per “afavorir la relació i convivència veïnal”

El projecte es va iniciar a finals de 2022 amb l’objectiu d'”afavorir la relació i la convivència veïnal” fins que es pugui “realitzar la urbanització definitiva de l’espai buit que ha resultat de l’esponjament que s’ha fet al barri”. Tal i com van indicat a l’inici dels treballs, el pressupost per aquest projecte ha estat de 157.937,51 euros.

El Consistori contempla, properament, la instal·lació d’una zona de joc infantil, on s’instal·larà un gronxador adaptat, i d’una pista multiesportiva de 10m x 9m d’estructura metàl·lica tancada.

Qui era Rosa Parks?

La decisió d’anomenar la plaça amb el nom de Rosa Parks es va conéixer el 8 de març d’enguany. Parks va ser una activista nord-americana pionera del moviment dels drets civils. Va ocupar un seient per a persones blanques en lloc d’un designat per a les persones de color durant una protesta a Montgomery, Alabama, el 1955. Per aquesta acció va ser detinguda i multada. Aquest gest se cita sovint com l’espurna del moviment i se la coneix com “la primera dama dels drets civils”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa