MónTerrassa
Tres espais públics de Terrassa reben nom de dona

Tres espais públics de Terrassa reben nom de dona. I es coneix aquesta decisió en un dia molt especial. El 8 de març. En el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Molts espais de Terrassa continua sense tenir un nom, tot i que potser formin part d’un conjunt més ampli. Ara, ja se sap com es diran tres d’aquests: Rosa Parks, Anna Santamaria i Margot Moles.

La Comissió del Nomenclàtor d’espais i equipaments públics de Terrassa, adscrita a la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, ha decidit diversos canvis que s’han fet efectius a través d’un decret signat per l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart i Pastor, amb data 3 de març de 2023.

Qui era Rosa Parks

Concretament, s’ha decidit denominar plaça de Rosa Parks (Tuskegee, Alabama, 1913 – Detroit, Michigan, 2005) la plaça interior de l’illasituada entre l’avinguda del Vint-i-dos de Juliol i els carrers de Sant Cosme, de Jacint Elias, i de Sant Damià, en referència a l’activista nord-americana, pionera del moviment dels drets civils.

Qui era Anna Santamaria i Tusell

En aquest decret també es recull la denominació de plaça d’Anna Santamaria i Tusell (Terrassa, 1920 – 2013) l’espai cedit a l’Ajuntament entre el carrer del Nord i el carrer de Sant Leopold, en referència a l’ensenyament del català. Anna Santamaria i Tusell va ser professora de català i precursora a Terrassa de l’ensenyament del català.

Qui era Margot Moles

El decret també inclou la denominació de jardins de Margot Moles Piña (Terrassa, 1910 – Madrid, 1987) els jardins al costat sud de l’Estadi Olímpic, entre l’avinguda de l’Abat Marcet i els carrers dels Jocs Olímpics i de les Campiones
Olímpiques, en referència a la participació de les dones en els Jocs Olímpics. Margot Moles Piña va ser una multiesportista catalana i la primera dona de l’Estat espanyol que va participar en uns Jocs Olímpics d’hivern.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mike a març 09, 2023 | 16:37
    Mike març 09, 2023 | 16:37
    Jo trobo a faltar une drac "trans" en la nostra cultura popular XD

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa