MónTerrassa
Un projecte per donar sentit i vida a la nova plaça del Pagès
  • CA

Tot a punt per iniciar el projecte per donar sentit i vida a la nova plaça del Pagès. L’Ajuntament de Terrassa ha anunciat que comencen les obres de la primera fase de remodelació d’aquest espai, que ha quedat buit com a resultat de l’esponjament que s’ha fet al barri de Ca n’Anglada, amb l’objectiu de “afavorir la relació i la convivència veïnal”.

El pressupost és de 157.937,51 euros i està previst que tingui una durada de tres mesos. Aquest és el primer pas a l’espera de poder-ne realitzar la urbanització definitiva. Mentre duri l’obra, es delimitaran els diferents espais de treball amb tanques per no clausurar tota la plaça i s’habilitarà l’itinerari alternatiu per a vianants i per a vehicles de manteniment.

Com serà la nova plaça del Pagès

El govern municipal ha donat a conèixer com està previst que acabi sent la plaça del Pagès. El projecte contempla diverses actuacions, pensades tant per al públic infantil com adult. També hi ha una aposta per crear un espai verd i fer més amable la zona. Així, es dotaran de nous espais de jocs, elements lúdics i esportius. Per una banda, pels més menuts es farà una instal·lació d’una zona de joc infantil, amb un paviment dur per jocs sense caiguda (dos jocs termo-adhesius) i una segona zona amb paviment de sorra, per posar-hi un gronxador adaptat, un joc d’excavadora i un combinat petit de tobogan ample i elements de manipulació de sorra.

Però les necessitats dels adults també s’han tingut en compte i per això, a la zona nord, en l’àrea pavimentada sorgida de l’enderroc d’un dels blocs, s’hi instal·laran elements de gimnàstica per adults. Mentre que a la zona d’asfaltat està previst que es retiri el paviment i se substitueixi per un nou sòl de sorra, on es posaran elements de cal·listènia.

A la zona central de la plaça s’actuarà per a fer-hi una millora de l’enjardinament. En aquest sentit, es preveu la col·locació de tancaments perimetrals en els parterres per a la replantació dels espais verds existents. Així mateix, per tal de crear més zones verdes amb plantació, al nord-oest de la plaça s’hi ha projectat un jardí tancat, on es plantaran diverses especies arbustives i es crearà una xarxa de reg per degoteig. Aquesta zona s’ha pensat com una al·legoria al procés d’enderroc dels edificis per a guanyar més espai verd, pel què es mantindrà el paviment existent, trencat amb una màquina piconadora. Mentre que en els parterres existents, es mantindrà l’arbrat actual, és plantarà nova arbustiva i es dotarà amb una xarxa de reg.

Finalment, a la zona sud de la plaça del Pagès s’hi ha dissenyat una pista multiesportiva de 10m x 9m d’estructura metàl·lica tancada, que es farà amb un paviment tou.

Plànol amb la remodelació de la plaça del Pagès | AJ. Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa