MónTerrassa
Els joves de Terrassa podran participar al Pla Local de Joventut
  • CA

El Pla Local de Joventut s’obre a la participació ciutadana a través d’una enquesta i taules participatives, amb l’objectiu de recollir les aportacions del jovent, de les entitats i dels serveis relacionats amb les persones joves. Així doncs, tots els joves d’entre 16 i 35 anys podran respondre l’enquesta i assistir a dues taules rodones per aportar les seves opinions. La regidora de Joventut Ona Martínez ha fet una crida a la participació: “Perquè el Pla pugui ser útil és imprescindible conèixer bé els interessos, motivacions i inquietuds de les persones joves”.

El Pla Local de Joventut és el document que recull les accions dirigides a joves de 16 a 35 anys que ha de desenvolupar l’Ajuntament durant els pròxims 4 anys. Enguany, es podrà respondre a l’enquesta fins al 31 de maig i es duran a terme dues taules participatives: El 3 de maig tindrà lloc una sessió dedicada a professionals que treballen amb joventut, i el 21 de maig hi haurà una sessió adreçada a les entitats juvenils i als joves que hi vulguin participar a títol individual. Aquesta trobada tindrà lloc a la Casa Baumann de 10:30h a 16:00h.

“Convidem tota la joventut de 16 a 35 anys de la ciutat a la jornada del dia 21. I per això hem creat l’enquesta, que és una opció ràpida i còmoda per fer-nos arribar informació molt valuosa. El jovent de la ciutat té molt a dir, i aquesta és una bona ocasió per fer-ho”, exposa Martínez.

Un nou Pla Local de Joventut fins el 2026

L’objectiu final del Pla Local de Joventut és oferir als i les joves millors condicions en el desenvolupament dels seus projectes vitals, garantint la igualtat d’oportunitats i afavorint l’exercici de la ciutadania activa. El nou Pla serà vigent del 2022 al 2026, substituint l’actual, que és de 2017.

En aquest nou pla local es prioritza l’àmbit de l’Emancipació i l’Autonomia, és a dir, la formació, el treball, l’habitatge i també el benestar. Per aquest motiu, també s’engegarà el Pacte per a l’Emancipació Juvenil, un acord amb els agents que treballen en els processos d’emancipació juvenil a la ciutat per poder millorar les accions que s’ofereixen als i les joves en aquest àmbit.

Tot i que el servei de Joventut s’adreça normalment a persones a partir de 12 anys, el Pla Local de Joventut es focalitza en la franja d’edat 16-35, per a centrar-se en el col·lectiu en condicions d’emancipació i per a no solapar-se amb el Pla Local d’Infància i Adolescència, aprovat pel Ple el passat mes de març, que arriba fins als 15 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa