MónTerrassa
Habitatge, sexe, salut… Nous tallers per als joves de Terrassa
  • CA

Baumann Oficina Jove, de l’Ajuntament de Terrassa, organitza una dotzena de tallers adreçats a persones joves per aquesta tardor. El nou curs arrencarà el pròxim 20 de setembre i s’allargarà fins al novembre. En aquest període, els inscrits podran conèixer i resoldre dubtes de temes tan diversos com habitatge, ocupació, educació sexual o salut emocional. Les persones interessades es poden inscriure a les sessions fins a 24 hores abans, o fins a omplir grups, clicant aquí.

Un dels temes en què des de l’administració més èmfasi es posa és en potenciar l’emancipació juvenil. El Servei de Joventut continua en la línia d’oferir eines i recursos que ajudin les persones joves de cara a la seva independència. La regidora de Joventut, Ona Martínez, ha recordat que «l’emancipació és un àmbit d’actuació prioritari en les polítiques de joventut del Govern municipal i per això els tallers de l’Oficina Jove estan posant l’accent en què el jovent tingui informació i formació útil en aquest procés, que és crucial en la vida de qualsevol persona». La regidora ha recordat que el servei està iniciant els treballs del Pacte per a l’Emancipació Juvenil, una iniciativa que «igual que aquests tallers, busca empoderar el jovent, ajudar en la presa de decisions, i acompanyar-los per tal que tinguin les eines per desenvolupar el seu propi projecte de vida».

Els tallers programats

Salut emocional: s’adrecen a persones de diferents franges d’edat. S’han programat quatre tallers diferents, tots telemàtics, amb un total de set sessions:

– Salut Emocional per a Joves. Taller a càrrec de Creu Roja dedicat a donar nocions bàsiques per entendre com reaccionem davant d’una situació estressant o traumàtica i aportar eines per reduir l’estrès o superar un incident crític. Hi haurà quatre sessions diferents per adaptar-lo a diferents segments d’edat; 20 de setembre, 17.30 h: de 12 a 17 anys; 24 de setembre, 10 h: de 18 a 35 anys; 4 d’octubre, 17.30 h: de 18 a 35 anys; 8 d’octubre, 10 h: de 16 a 25 anys.

– Qui sóc. Taller per a joves de 12 a 17 anys sobre la construcció i desenvolupament d’una identitat saludable a través de dinàmiques i jocs que promouen la reflexió. 19 d’octubre a les 17.30 h. A càrrec de SEER, Salut i Educació Emocional.

– Relacions saludables a les xarxes. Dedicat a sensibilitzar sobre l’impacte de les xarxes socials i ajudar a prendre responsabilitats al respecte. 26 d’octubre a les 17.30 h. A càrrec de SEER, Salut i Educació Emocional.

– Jo t’entenc. I tu, m’entens? Sessió sobre comunicació interpersonal per a joves de 12 a 17 anys. 9 de novembre a les 17.30 h. A càrrec de SEER, Salut i Educació Emocional.

Habitatge: s’adrecen principalment a persones de 18 a 35 anys. Dues sessions telemàtiques:

– Busques una habitació? T’expliquem com ho pots fer! Taller dedicat a proporcionar eines per a trobar habitació (orientació, elements a tenir en compte, aspectes del contracte, etc). 22 de setembre, 17.30 h. A càrrec de la jurista i assessora Mari Carmen Jiménez.

– Models alternatius d’accés i tinença d’habitatge. Sessió dedicada a donar a conèixer models com la masoveria urbana o les cooperatives de cessió d’ús. 28 de setembre, 17.30 h. A càrrec de la cooperativa Celobert.

Educació: dues sessions telemàtiques per a joves de 14 a 25 anys:

– Tècniques d’estudi. Com, on i quan ens posem a estudiar. Taller sobre planificació i organització de l’estudi. 27 de setembre, 17.30 h. A càrrec de la psicòloga Cristina Daza.

– Construint el meu camí. Taller d’autoconeixement i projecte de futur. 3 de novembre, 17. 30 h. A càrrec de l’orientador professional Eduard Noya.

Ocupació: una activitat telemàtica per a joves de 16 a 35 anys:

– Escape room laboral. Activitat que simula, com un joc, un procés de selecció. A través d’aquesta dinàmica s’adquireixen coneixements bàsics sobre la selecció de personal. Tindrà lloc el 6 d’octubre a les 10 h. A càrrec de la Fundació Pere Tarrès.

Educació sexual i afectiva: s’adrecen a persones de 12 a 25 anys. S’han programat tres sessions telemàtiques, a càrrec de Mandràgores:

– Coneixem el nostre cicle menstrual. Sessió dedicada a millorar el coneixement de la menstruació i a desmuntar mites i tabús, a través de dinàmiques participatives. 2 de novembre, 17.30 h.

– La sexualitat des del plaer. Una visió de la sexualitat sense tabús i des d’una perspectiva feminista, amb dinàmiques participatives que generin debat entre els i les joves participants. 16 de novembre, 17.30 h.

– El plaer de sortir de la norma. Sessió adreçada a joves LGTBIQ+ en què s’abordarà la diversitat sexual i de gènere des d’una perspectiva positiva i empoderadora, generant un espai de confiança on reflexionar, compartir i resoldre dubtes. 30 de novembre, 17.30

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa