MónTerrassa
El pessebre de Terrassa torna a lluir al complet
  • CA

Aquest diumenge, dia 5 de desembre, el pessebre de Terrassa ha tornat a lluir amb totes les figures. Dissabte, des de l’Ajuntament es va optar per restituir les figures que havien estat robades -Sant Josep i el bou-, però no la mula, ja que no se’n disposava de cap de recanvi. La Verge Maria no ha estat tocada en cap moment, i el nen Jesús va ser sostret al primer dia però retornat -com és habitual- poques hores després.

Per sort, aquest matí, uns excursionistes han trobat la mula al mig del bosc i han alertat els serveis d’emergència. L’alcalde Jordi Ballart ha anunciat, a través de les xarxes socials, que “ha estat restituïda” i per tant, el pessebre ja és al complet. “Gràcies a la feina dels pessebristes i a les persones que han ajudat a que tornés al seu lloc”, ha manifestat, per tot seguit recordar que cal que “continuem respectant el patrimoni”. Per evitar que tornin a ser víctimes de furts, l’Ajuntament ha reforçat les mesures de seguretat i ha decidit contractar un servei de vigilància privada.

Recordem que dissabte de matinada uns desconeguts es van endur a la força les figures de Sant Josep i el bou. La mula havia estat robada tot just uns dies abans. Les figures no son fàcils de portar, a causa del seu pes i volum, i a més estan ben enganxades al terra. Com a conseqüència, la mula té la seva base una mica esquerdada. Per ara es desconeix qui ha estat l’autor o autors que han robat les figures i el perquè.

El que va començar com un joc ha acabat esdevenint un acte de pur vandalisme que ha indignat a la ciutadania. Si bé la tradició de robar el nen Jesús es remunta a ja fa dècades, mai s’havia traspassat el límit d’arrencar la resta de figures del pessebre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa