MónTerrassa
El pare de les germanes assassinades al Pakistan temia per les seves vides
  • CA

Ghulam Abbas, el pare de les dues germanes de Terrassa assassinades al Pakistan, temia per la vida de les seves filles. Les dues noies s’havien casat forçosament amb els seus cosins al seu país d’origen, i posteriorment, havien vingut a viure amb el seu pare a Terrassa, sense els marits, on van seguir fent la seva vida i van començar relacions sentimentals al marge del matrimoni. El pare creia que podien ser agredides pel seu entorn proper, que no acceptava que les noies no visquessin amb els seus marits. Abbas ha declarat en dues ocasions davant dels Mossos d’Esquadra, que investiguen si els familiars van enredar les víctimes per anar al Pakistan i si sabien que es duria a terme aquest homicidi.

El pare de les germanes assassinades al Pakistan declara a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Terrassa | Cristóbal Castro

El pare va arribar a Terrassa fa 13 anys, i des de llavors, ha treballat en diversos llocs per portar la seva família des del Pakistan. Primer va ser la filla petita, l’Anisa, fa just 5 anys, i després la filla gran, l’Arooj, i un dels germans detinguts, en Shehryah, fa dos anys i mig. Es van instal·lar al barri de Sant Pere Nord, on el pare treballa actualment en una botiga d’alimentació.

Establiment a Sant Pere Nord on treballa el pare de les germanes assassinades al Pakistan | Cristóbal Castro

Que les filles no seguissin la tradició pakistanesa generava molta tensió entre els germans, i al pare no li feia bona espina. La relació es va anar refredant i les noies van marxar a viure fora de casa. La seva dona i els seus fills barons van viatjar al Pakistan, d’on havien de tornar el 19 de maig. Les dues noies també es van presentar al poble després que les enredessin per tal de poder portar els seus marits (és a dir, els seus cosins) a Espanya. Però les noies s’hi van negar i van demanar el divorci, motiu pel qual els familiars les van torturar i assassinar amb un tret al cap mentre dormien.

“Rebran el màxim càstig segons la llei pakistanesa, la pena de mort”

La Policia de Panjab ha detingut a sis persones acusades de l’assassinat de les germanes terrassenques. “Hem aconseguit proves de l’escena del crim, així que no crec que ells puguin obtenir cap benefici indegut dels tribunals. Els processarem degudament i els empresonarem. Rebran el màxim càstig segons la llei pakistanesa, la pena de mort“, ha assegurat el cap de la policia del districte de Gujrat, Ata Ur Rahman, a declaracions a TV3 recollides per Europa Press

La portaveu de l’associació de Dones Pakmir, Rubia Naz, ha instat les autoritats pakistaneses a col·laborar perquè es creï un codi de prevenció “perquè no torni a passar el que ha passat a Terrassa”, segons ha explicat en declaracions a TV3 .

Un succés molt desafortunat

El cònsol del Pakistan a Barcelona, Mirza Salman, ha explicat en una entrevista d”El Periódico’ recollida per Europa Press que es va assabentar dels fets a través dels mitjans de comunicació del Pakistan, i ha assegurat que és “un succés molt desafortunat, hi ha sentiment de tristesa, especialment pel fet que els assassins siguin familiars de les noies”.

Després de ser preguntat per si els pares sabien que si les joves tornaven al Pakistan les matarien, ha manifestat que creu que no ho sabien, i ha expressat que aquest fet “no és normal i és molt greu”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Agustín a maig 25, 2022 | 15:05
    Agustín maig 25, 2022 | 15:05
    Toda la familia, los que se quedaron aquí como los que fueron y los que participaron o no, pero lo permitieron, que se vayan o no vuelvan de dónde permiten semejante atrocidad.
  2. Icona del comentari de: Ermessenda de Carcassona a maig 25, 2022 | 22:34
    Ermessenda de Carcassona maig 25, 2022 | 22:34
    Cal prendre mesures per afrontar aquests casos. Són tradicions molt arrelades a la seva cultura. Els canvis culturals són molt i molt lents. Per això calen mesures per protegir els noies valentes que intenten desafiar la seva família. Han de saber que no estan soles i han d'estar ben acompanyades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa