MónTerrassa
Un nou mural a Terrassa per trencar estigmes en salut mental
  • CA

Des de fa uns dies, ha aparegut un nou mural a Terrassa amb l’objectiu de trencar estigmes en salut mental. Durant el passat mes d’octubre, diversos voluntaris van estar treballant en aquest projecte participatiu, liderat per l’artista Roger Abella -autor del disseny i dinamitzador de l’activitat-, per adornar una de les parets ubicades al carrer Sant Ignasi, a tocar del carrer del Nord, al Centre de la ciutat. És una acció de que forma par del Festival Creativament i que s’ha dut a terme amb persones amb i sense experiència del trastorn mental. Un mural que busca combatre tots els prejudicis al voltant de les persones que han patit, pateixen o patiran una malaltia mental per tal de construir “una societat més diversa”.

El mural s’estén en diverses parets del carrer, en què s’hi poden veure representades imatges o escenes relacionades amb el patiment o sentiment d’exclusió social que pateixen les persones amb una malaltia mental. Imatges de soledat, d’angoixa, d’incomprensió però també amb espurnes d’esperança i d’il·lusió, i optimisme. I és que el festival busca precisament, això, posar en joc -a través de diferents activitats relacionades amb l’art i la cultura- i “promoure valors fonamentals en la construcció d’una societat centrada en el benestar i el progrés de qui en forma part”.

Nou mural al carrer Sant Ignasi per trencar estigmes sobre la salut mental | Aj. Terrassa

Les persones amb problemes de salut mental continuen patint diversos estigmes i essent víctimes d’estereotips que els relacionen sovint amb persones “imprevisibles, incapaces per treballar i prendre decisions, poc intel·ligents, febles i agressives”. I és que, segons dades recollides en una enquesta realitzada per la Taula de Salut Mental de Terrassa, 3 de cada 10 egarencs afirmava que no conviuria amb una persona que pateixi una malaltia mental, i aquest és un dels motius, que les persones afectades ocultin el seu diagnòstic, amb la qual cosa no només en surten elles perjudicades sinó també la societat, una invisibilització que només causa encara més dificultats a l’hora de combatre els prejudicis.

Amb aquest mural, que forma part de tot una sèrie d’activitats des d’exposicions fotogràfiques, teatre o taules rodones organitzades des de l’Ajuntament de Terrassa, es busca justament això, donar veu i visibilitat a la salut mental.

Nou mural al carrer Sant Ignasi per trencar estigmes sobre la salut mental

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa