MónTerrassa
Arriba a Terrassa una onada de fred polar
  • CA

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un Avís de Situació Meteorològica de Fred per aquest dissabte 28 de gener de 2023. El risc és de 6 en una escala de 6. El SMC parla d’Onada de Fred. L’avís inclou totes les comarques del país llevat de quatre de les Terres de l’Ebre. Els termòmetres es començaran a desplomar aquesta nit de divendres, i es mantindran sota zero fins ben bé migdia. La ciutadania cal que es prepari per fer front a les gelades. Des de l’Ajuntament ja s’han pres algunes mesures, com tancar les fonts públiques d’aigua. Terrassa està preparada i s’ha activat el protocol d’assistència i vigilància a les persones més vulnerables i els punts de distribució de sal.

Molt fred però molt dífícil veure neu

Aquesta vegada no es planteja una situció com la de dimarts, on la pluja va caure en forma de neu, a Terrassa, i també a Matadepera i al cim més alt del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, a més de 1.000 metres, a la Mola i el monestir benedictí, com es pot veure en aquesta galeria de fotos. Terrassencs i terrassenques van gravar en vídeo l’espectacle de carrers enfarinats, i aquí n’hi ha una bona mostra. No passa massa cops que la capital egarenca gaudeixi d’aquest fenomen natural. En tot cas, poden aparèixer quatre gotes mal comptades el dissabte al vespre-nit.

Fins quan hem de conviure amb aquest fred polar?

Durarà molts dies aquest hivern rigorós i amb temperatures extremes a Terrassa i a la comarca? Ens respon Loren Ramírez, del grup de Facebook Aficionados Meteorologia Terrassa, qui afirma que aquest cap de setmana, el darrer del mes de gener de 2023, tindrem l’últim cop de fred de veritat. La setmana vinent reapareix l’anticicló i les temperatures seran més càlides, les normals per a l’època, amb nits fredes.

El vent també ha estat protagonista el mes de gener

A la capital egarenca es va mesurar dimarts 17 de gener la tercera ratxa més forta de vent del país, amb un cop de 102 quilòmetres per hora. Malgrat la força, es van registrar poques incidències, unes plaques solars que es van aixecar –clica aquí per llegir què va passar -, unes planxes d’una botiga que es van moure –pots ampliar la informació clicant aquí-, vidres que van caure a la via pública i contenidors moguts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa