I la neu ha arribat a Terrassa. Aquest dimarts, dia 24 de gener, la ciutat ha vist com queien els primers flocs de neu de l’any. El Servei Meteorològic de Catalunya ja va advertir que avui podríem tenir neu a llocs poc habituals. I així ha estat. Amb la baixada de temperatures a la matinada, tot i que no s’ha arribat a sota zero, municipis com Barcelona o la veïna Sabadell han vist una petita emblanquinada.

A Terrassa, no semblava pas que veuríem o tocaríem nou, a jutjar per com s’ha aixecat el dia, amb fins i tot alguns raigs de sol. Però a mesura que han passat les hores s’ha començat a tapar i enfosquir el cel. I la neu ha aparegut. No només a la part més nord de la ciutat, on la quota és lògicament més alta, sinó també al Centre, on ràpidament ha cridat l’atenció de petits i grans.

Ràpidament les xarxes s’han omplert de vídeos i imatges carregats de sorpresa i il·lusió:

Pla d’emergència activat

La previsió de neu no s’aturarà encara. L’avís es manté fins a les sis de la tarda a la nostra comarca. Especialment perillós serà endinsar-se per les carreteres que pugen cap al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac -on els flocs de neu ja estan agafant al terra i comença a veure’s emblanquinat-, però també molta precaució si s’ha d’anar cap a Rellinars o Vacarisses.

Terrassa ja va activar aquest divendres passat, el Pla d’Emergència Municipal en alerta per onada de fred, i té el dispositiu de contenidors de sal ja activat, així com la màquina llevaneus a punt per si calgués. S’han establert 13 punts de distribució de sal a les principals cruïlles de la ciutat i espais estratègics de les urbanitzacions, els quals es troben a disposició de la ciutadania perquè puguin garantir les bones condicions a voreres o accessos dels seus garatges.

El camí de Can Pobla s’ha començat a emblanquinar | Joan Manel Oller

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa