MónTerrassa
Terrassa posa la primera pedra al Parc de la República
  • CA

Terrassa posa la primera pedra al Parc de la República. Ho farà aquest dissabte, dia 4 de març, amb un acte que pretén ser lúdic i festiu, obert al barri i a la ciutadania en els grans terrenys que es transformaran en aquest nou pulmó verd, darrera de la Biblioteca del Districte 6. Les entitats i associacions del barri, amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa, han preparat una tarda d’activitats per a tota la família. S’iniciarà a les dues del migdia, amb una botifarrada popular, amb servei de barra i música ambiental, organitzada pels Diables de Sant Pere Nord i l’AV Sant Pere Nord.

Havent dinat, cap a les quatre, serà el moment d’inici dels tallers infantils i del torneig de petanca. A les cinc, moment per a l’acte institucional amb parlaments d’autoritats i la col·locació de la Càpsula del Temps. Tot seguit, actuacions musicals fins a quarts de vuit del vespre amb cantada de cançons (alumnes de l’escola Joan Marquès i Casals), Rock’in (alumnes de l’escola IES Jaume Cabré), i actuació del grup Satisfires. I a les 20.20h, inici del correfoc amb els Diables. Podeu trobar més informació clicant aquí.

Un dels grans projectes de mandat

L’abril del 2021, el govern municipal va presentar per primera vegada el projecte de construcció del Parc de la República. Ubicat a Sant Pere Nord, ocupa una pastilla de 35 mil metres quadrats d’espai verd, en el qual s’inclouen dos nous equipaments pel barri i que farà simbiosi amb els ja existents. En aquell moment es va anunciar que la primera fase arrencaria el març del 2022, però les coses no van sortir com s’esperava. El projecte va quedar totalment paralitzat. 

Com va passar amb diverses obres de la nostra ciutat, l’encariment dels materials de construcció i la mateixa matèria prima va fer saltar pels aire el calendari. L’empresa adjudicatària va presentar la seva renúncia i això va comportar tornar a la casella d’inici i tornar a iniciar els tràmits administratius. Finalment, amb la conseqüent pujada de preus i d’inversió municipal, el projecte va començar a caminar ja a finals de l’any passat. Però no ha estat fins ara que els canvis comencen a ser visibles i que s’ha decidit fer l’acte institucional.

En l’acte de presentació d’aquest gran projecte de mandat, el govern va exposar que el Parc de la República comptarà amb un sistema de recollida d’aigua de paviments i un espai propi d’emmagatzematge (en una bassa visible al parc), hi haurà plataformes per salvar els desnivells i afavorir així la integració entre l’entorn natural i els equipaments. També s’hi construiran dos nous equipaments, un de caràcter esportiu (amb vestidors, camp de futbol 7, bar, etc) mentre que l’altre serà cultural (prop de 200 metres amb dues sales polivalents).Així mateix, s’ha pensat en donar un espai a la canalla, amb una zona de jocs infantils però també per a adolescents, on a més dels jocs habituals -amb criteris d’accessibilitat presents- també n’hi ha haurà de molt més grans i elaborats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa